25 громад ознайомилися з досвідом розвитку системи добровільних пожежно-рятувальних підрозділів

 

Представники громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Волинської, Львівської та Полтавської областей ознайомилися з досвідом функціонування добровільних пожежно-рятувальних підрозділів громад Рівненської області.


Дводенний навчальний візит відбувся в рамках проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який реалізовується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні за підтримки USAID «ГОВЕРЛА».

Громади, які успішно впровадили систему цивільного захисту, поділилися своїм досвідом створення та функціонування добровільних пожежних команд. Учасники проєкту мали можливість ознайомитися з передовим досвідом українських громад щодо налаштування ефективної системи цивільного захисту громадян.

Подібні навчальні візити надають учасникам можливість не лише обговорити особливості успішної розбудови системи пожежної безпеки громади, але й налагодити співпрацю між громадами.

Це також підкреслює координатор проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Микола Волчецький:

«Під час поїздки учасники проєкту мали можливість наглядно ознайомитися як функціонують ДПК в різних громадах. Досвід кожної — унікальний, тому учасники мають змогу перейняти те, що спрацює конкретно для їх громади. Зі свого боку, команда Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» продовжить підтримку громад, надаючи рекомендації щодо юридичних та організаційних аспектів розвитку цивільного захисту».

Детальніше про навчальний візит у відео за посиланням.

За результатами навчального візиту учасники проєкту переконалися — добровольцем може стати кожен. Підтвердженням цього став і підлітковий клуб юних рятувальників «Школа безпеки», і добровільна пожежна команда Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ПЦУ.

Наступний етап підготовки майбутніх рятувальників — спеціалізоване навчання за програмою Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яке дозволить громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відчутно покращити систему цивільного захисту на місцях.

Attached images:

Tags:

safety

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...