У Заводській громаді на Тернопільщині відкрився Дія Центр

 

Відкриття сучасного ЦНАП - Дія Центру в Заводській громаді Тернопільської області відбулося 9 листопада 2022 року. Центр надаватиме 259 послуг, якими зможуть скористатися близько 7 тисяч мешканців з 5 населених пунктів громади. Серед послуг - реєстрація народження, послуги для ВПО, оформлення субсидій тощо.


Приміщення Центру обладнане для потреб людей з інвалідністю та відвідувачів з дітьми, створене місце для самообслуговування та консультаційний пункт для бізнесу.

 

 

Людмила Павлінська, голова Заводської громади:

«Я дякую всім нашим партнерам -  обласній адміністрації, Міністерству цифрової трансформації, Міністерству розвитку громад та територій за підтримку, розуміння і допомогу кожним кроком. Дякую також проєкту PROSTO, який показав нам новий шлях: як створювати, працювати та надавати якісні послуги. І, звичайно, величезна вдячність нашій команді місцевого самоврядування і колективу центру за самовіддану працю в такі скрутні часи».

У Центрі облаштовано шість робочих місць для адміністраторів. Сучасний ЦНАП створено завдяки фінансовій допомозі Уряду України, субвенції на розвиток мережі ЦНАП від Міністерства цифрової трансформації та системній підтримці Міністерства розвитку громад та територій України. Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

 

 

Начальниця відділу з розвитку мережі та підвищення якості надання адміністративних послуг  Міністерства цифрової трансформації України Олександра Дегтярьова:

«Основний пріоритет Мінцифри зараз - забезпечити якісний державний сервіс, навіть в умовах повномасштабної війни. Тому ми розвиваємо мережу Дія Центрів - ЦНАП нової формації. І сьогодні маємо чудову подію - відкриття 27-го Дія Центру у Заводській громаді. Бажаємо його колективу легкої праці та задоволених відвідувачів».

 

 

Начальниця відділу Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій України Лілія Попова:

«Першочергове завдання Мінрегіону у створенні мережі ЦНАП полягало у наданні якісних і швидких послуг громадянам. Ми вдячні, що у воєнний час ЦНАПи стали основними центрами всебічної допомоги як мешканцям громад, так і внутрішньо переміщеним особам. Тому, відкриваючи Дія Центр в Заводській територіальній громаді, віримо, що спільними зусиллями та активністю кожної людини ми наближаємо нашу перемогу».

На проведення робіт зі створення і забезпечення функціонування ЦНАП громада отримала субвенцію з державного бюджету у розмірі 3 млн 643 тисячі гривень на реконструкцію приміщення та забезпечення технікою; співфінансування з місцевого бюджету становить 919 тисяч грн.

 

 

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш:

«Відкриття Дія Центру в Заводській громаді – ще один крок на шляху посилення спроможності місцевого самоврядування. Поки наші герої боронять майбутнє на фронті, ми намагаємось робити все можливе, щоб створити умови для розвитку добробуту всіх мешканців Тернопільщини. Дякую нашим партнерам з Уряду та шведсько-українському проєкту PROSTO. Загалом ми плануємо відкрити до завершення цього непростого року ще три Дія Центри у громадах».

Всі співробітники ЦНАП пройшли навчальну програму по підвищенню кваліфікації, розроблену експертами PROSTO. Триває співпраця посадовців місцевого самоврядування та Проєкту з питань інформування і залучення мешканців до процесів прийняття рішень у громаді. 

У відкритті ЦНАП взяли участь представниці Міністерства розвитку громад та територій України,  Міністерства цифрової трансформації України, керівництво Тернопільської ОВА та представники шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні», які передали до ЦНАП безпековий набір та вручили співробітникам Центру сертифікати про проходження навчання.


ЦНАП розташований в смт Заводське за адресою: вул. Чарнецького, 9. Приміщення ЦНАП обладнано для людей з обмеженими можливостями, простором для дітей, місцем для самообслуговування та зоною для очікування. В приміщенні ЦНАПу розміщено консультативний пункт для бізнесу.

Загальна площа приміщення ЦНАП Заводської ТГ становить 272  кв.м., в якому розташовано 6 робочих місць для адміністраторів Центру, 1 робоче місце для відвідувачів ЦНАПу. Ще 4 віддалених робочих місць адміністраторів обладнані сучасною комп’ютерною технікою у населених пунктах громади. Наразі Центр працює в тестовому режимі, завершуючи інституційне становлення щодо організації робочих процесів.

Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та реалізується SALAR International AB - дочірньою компанією Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR). Команда проєкту працює у двох офісах у Стокгольмі та Києві.

Attached images:

Tags:

Administrative services

Область:

Тернопільська область

Громади:

Заводська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 September 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

03 September 2024

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла створити веломаршрут на території чотирьох громад

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла...

31 серпня в Коломиї на Івано-Франківщині офіційно відкрили веломаршрут «Роверове Покуття», створений за підтримки...

29 August 2024

Cohesion and synergy: experience of the Kozelshchyna municipality, Poltava Oblast

Cohesion and synergy: experience of the...

Financial resources are not the only way to bring about qualitative changes in the municipality. A key role is played...

27 August 2024

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС — секрети успіху Івано-Франківська

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС —...

15 управлінців громад із Харківської, Запорізької, Сумської, Одеської та інших областей України тиждень в рамках...