У Суворовській громаді пропонують креативні бізнес-ідеї та планують відкрити агротехнопарк

У Суворовській громаді, що на Одещини, завершили роботу над інвестиційним паспортом та презентували його експертам і представникам бізнес-середовища.


Розробка документу відбувалась в рамках ініціативи «Громада, дружня до бізнесу», яку реалізовує ГО «Клуб ділових людей України» за підтримки «U-LEAD з Європою».

Інвестиційний паспорт Суворовської громади інформує про інвестиційні об’єкти, сприятливі фактори для розвитку бізнесу, а також про потенційні можливості розвитку економіки на цій території. Представники громади, зважаючи на тренди сучасності, зосередили увагу інвесторів на таких напрямках як агровиробництво і агропереробка, логістика та «зелена» енергетика.

За словами голови Суворовської селищної ради Олега Босікевича, громада зацікавлена у налагодженні співробітництва та довгострокової співпраці для технічного переоснащення комплексів, релокації бізнесів із територій, постраждалих від бойових дій.

«Суворовська громада має інфраструктуру, кадровий потенціал а також бажання жити і працювати, щоб стати частиною потужної європейської держави. На території громади є умови для розвитку аграрного бізнесу. Ми відкриті до ділових пропозицій та готові співпрацювати», - зазначив він.

Робоча група Суворовської громади спільно з менторами ГО «Клуб ділових людей» в ході роботи над інвестиційним паспортом визначили ряд об’єктів, які можуть зацікавити представників бізнесу, а також напрацювали бізнес-ідеї, які найбільше відповідають стратегічним напрямкам розвитку громади.

«Війна і ті виклики, з якими стикнулися сьогодні громади України, переконують у необхідності розвивати виробничу і переробну сферу, створювати сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу. Працюючи над презентацією нашої громади для інвесторів, ми виділили декілька ключових бізнес-проєктів. Ми пропонуємо створити агротехнопарк, на території якого пропонуємо налагодити зберігання, переробку та оптові продажі. Основна мета цієї ідеї – розбудова ланцюга доданої вартості з фокусом на більш глибоку переробку продукції для національного та закордонного ринку», - розповіла Ірина Пукалова, депутат Суворовської селищної ради.

Серед інших пропозицій представникам бізнесу пропонують вкласти гроші в розвиток екологічного кластеру з виробництва біопалива «Агропелет».

«Стратегія громади передбачає перехід на альтернативне паливо в комунальних установах громади. На території громади є велике хлібопекарське виробництво, яке використовує пелети. Великий попит на біопаливо в населення. Останнім часом відбулися помітні зміни в енергетичній галузі України, зокрема у сфері відновлюваних джерел енергії, а також індивідуального та централізованого теплопостачання. Все більшого значення набувають питання енергетичної безпеки країни. Тому ми вважаємо, що цей проєкт може бути успішним», - зазначила Ірина Пукалова.

Також на території громади пропонують розвивати вирощування свиней. Оскільки в Суворово та сусідній громаді функціонують м’ясопереробні заводи, то передбачається зміцнення партнерських стосунків та взаємовигідна співпраця.

Ще дві цікаві бізнес-ідеї від громади – створення підприємства «Золоте руно» та відкриття птахофабрики «Гусина казка». На думку представників громади, розвиток цих підприємств підвищують експортний потенціал та перспективи його нарощування, що є однією зі стратегічних цілей підвищення ефективності розвитку агропромислового комплексу України .

«Суворовська громада – одна з перших громад Одещини, яка розробила інвестиційний паспорт і презентувала його. Сподіваюся, що цей досвід та участь в проєкті сприятиме економічному розвитку та приверне увагу представників бізнесу, яких зацікавлять ідеї та можливості, а також потенціал території», - зазначила Юлія Молодожен, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області, і додала, що наразі важливо не зупинятися і презентувати свої пропозиції для різних цільових груп.

За словами керівника ГО «Клуб ділових людей України» Миколи Савуляка, громадам дуже важливо заявляти про себе в інформаційному просторі.

«Громади, котрі розробляють інвестиційні паспорти, - це перші ластівки, які починають говорити з бізнесом мовою бізнесу. Це потрібно і владі, і бізнесу. Вже сьогодні необхідно розпочинати працювати над інвестиціями і бути готовими до співпраці з бізнесом», - сказав експерт.

01.11.2022 - 16:53 | Views: 3752
У Суворовській громаді пропонують креативні бізнес-ідеї та планують відкрити агротехнопарк

Tags:

business investments war stories

Область:

Одеська область

Громади:

Суворовська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 September 2024

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на...

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки...

17 September 2024

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці партнерів навчатимуть інформаційним технологіям

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці...

Знамʼянська міська громада Кіровоградської області відтепер має STEM-простір та медіацентр, які допомогла облаштувати...

13 September 2024

Radyvyliv and Brody Join Forces for Educators’ Professional Development

Radyvyliv and Brody Join Forces for Educators’...

Radyvyliv, from Rivne Oblast, and Brody, from Lviv Oblast, belong to different regions, and at one time, a border...

13 September 2024

Safiany and Suvorove Communities Forge Partnership in Five Key Areas

Safiany and Suvorove Communities Forge...

On September 4, 2024 the Safiany and Suvorove communities in Odesa Oblast signed five intermunicipal cooperation...