Роз’яснення щодо видатків Державного фонду регіонального розвитку у Полтавській області

Полтавська обласна державна адміністрація та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у відповідь на публікації в низці засобів масової інформації надають роз’яснення щодо інвестиційних проектів та програм, що фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

У 2016 році державним бюджетом передбачено фінансування 12 об’єднаних територіальних громад на Полтавщині, повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький. «Головна вимога — щоб проекти були якісні та важливі. Нині проекти знаходяться на стадії погодження і рішення по кожному з них буде прийнято найближчими днями»,— пояснює Андрій Пісоцький.

Торік планувалося, що проекти об’єднаних тергромад фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку. Тобто їм довелося б проходити жорстку експертизу та відбір відповідних комісій. Керівництво області неодноразово наголошувало, що під час конкурсних відборів пріоритет надаватиметься насамперед інфраструктурним проектам об’єднаних територіальних громад. Натомість Уряд вирішив у нинішньому бюджеті прописати державну підтримку громадам, які об’єдналися, окремим рядком і окремим фінансуванням. Таке рішення дозволить громадам гарантовано отримати кошти на свої проекти. А дещо зменшене фінансування обласних проектів Державного фонду регіонального розвитку на Полтавщині вирішили використати для будівництва і модернізації загальнообласних і важливих соціальних об’єктів.

«Серед таких  об’єктів – реконструкція Полтавського обласного кардіологічного диспансеру. Це надважливо. Адже не секрет, що в області високий рівень серцево-судинних захворювань. Заплановано й  будівництво нового стаціонару Полтавського обласного протитуберкульозного диспансеру (добудову лабораторно-діагностичного корпусу завершено у 2015 році). Відбудеться й термомодернізація корпусу №2 Горбанівського геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці. Тобто це найголовніші проекти, які потребують якнайшвидшої реалізації», — говорить Андрій Пісоцький.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України повідомляє, що відповідно до статті 24-1Бюджетного кодексу України Державний фонд регіонального розвитку створюється у складі загального фонду державного бюджету. Кодексом передбачено, що Державний фонд регіонального розвитку має складати не менше 1% від доходів загального фонду держбюджету. Тобто планувалося, що у 2016 році обсяг коштів Державного фонду регіонального розвитку складе 5,28 млрд. гривень.

Але, згідно з Законом України «Про державний бюджет України на 2016 рік», дію норми щодо передбачення щорічно коштів ДФРР в обсязі не менше 1 % обсягу доходів загального фонду Держбюджету на 2016 рік зупинено. Мінфін при складанні державного бюджету на поточний рік визначив обсяг коштів ДФРР у розмірі 3 млрд. грн., що і вплинуло на відповідний перерозподіл коштів серед областей.

Область:

Полтавська область

Source:

Сайт Полтавської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

17 October 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 October 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 October 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 October 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...