В Парламенті розпочалася робота над урядовим законопроектом про службу в органах місцевого самоврядування (+інфографіка)

Війна внесла корективи у план роботи над законопроектом «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 6504. Лідером в підготовці законопроекту було Національне агентство України з питань державної служби. Найближчим часом профільний комітет Верховної Ради повернеться до розгляду проекту Закону, після чого документ буде готовий до розгляду в сесійній залі у першому читанні.

«За п’ять місяців війни ми пересвідчилися, що лідери громад стали надійною основою опору російським загарбникам. Очевидно, що місцеве самоврядування заслуговує на якісний закон про службу в ОМС і давно чекає на нього. Важливо, щоб завдяки цьому закону підвищився професійний рівень місцевих службовців, зросла їхня мотивація ефективно працювати над розвитком громад. Мінрегіон разом з іншими зацікавленими сторонами брав активну участь і буде підтримувати розгляд законопроекту профільним Комітетом, і сподіваємося, що Парламент якнайшвидше прийме його», - сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час круглого столу «Реформування законодавства про службу в органах місцевого самоврядування».

В ході заходу Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, повідомив, що у сесійній залі законопроект про службу в органах місцевого самоврядування в першому може бути розглянутий вже у серпні.

Портал «Децентралізація» підготував інфографіку про основні положення законопроекту № 6504: ​

 

 

Захід відбувся за сприяння та підтримки Проекту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), Проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» у партнерстві з Національним агентством України з питань державної служби, Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), Швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) та всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Tags:

service in local self-government V.Nehoda Vitalii Bezghin law

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 September 2024