Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» посилює роботу з грантоотримувачами у партнерських регіонах

17 червня у Львові відбулася координаційна зустріч Марата Кюрчевського, керівника проєктів з місцевого самоврядування та децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку в Україні та представників Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з організаціями, які отримають підтримку USAID у реалізації малих грантів у областях, що є партнерами Проєкту.

Зокрема, на зустрічі були присутні представники таких організацій, як «Криголам», «Фонд Східна Європа», «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» та «Tech StartUp School». Під час зустрічі було представлено майбутні активності грантоотримувачів, обговорено цілі діяльності та можливості співпраці між ними для посилення спільних зусиль.

«Агентство США з міжнародного розвитку USAID підтримує реформу децентралізації в Україні від самого її початку і завжди одним з головних елементів цієї підтримки була робота з громадянським суспільством на місцевому рівні – громадськими організаціями, ініціативними групами, молодіжними радами, органами самоорганізації населення – задля забезпечення ефективного партнерства в громадах та зміцнення системи місцевого самоврядування заради прогресу всієї України. Я сподіваюся на плідну співпрацю з організаціями громадянського суспільства у реалізації малих грантів у рамках нашого Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Кожен з цих грантів є частиною загальної рамки проєкту і працює на його виконання. Я радий, що наші партнери – організації громадянського суспільства, які отримують фінансування від USAID, – мають нагоду зустрітися один з одним і скоординувати свої зусилля задля спільного результату – зміцнення системи місцевого самоврядування в Україні», – наголосив Марат Кюрчевський, керівник проєктів з місцевого самоврядування та децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку в Україні.

«Через систему малих грантів у партнерських регіонах Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє здійсненню трансформаційних перетворень на місцевому рівні. Їхня реалізація дозволить посилити спроможність органів місцевого самоврядування та його посадових осіб здійснювати відповідні повноваження, щоб люди у громадах могли скористатися всіма перевагами децентралізації», – сказала Наталія Гнидюк, заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Загалом підтримка Проєкту охопить 7 областей і понад 65 громад.

20.06.2022 - 13:34 | Views: 2291
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» посилює роботу з грантоотримувачами у партнерських регіонах

Attached images:

Tags:

international support grant

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...