Володимир Гройсман закликає посилити роль асоціацій органів місцевого самоврядування

Посилення ролі асоціацій органів місцевого самоврядування підвищить якість роботи місцевої влади і, як наслідок, рівень життя українців. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, виступаючи на засіданні Асоціації міст України у суботу.

«Посилення ролі асоціацій органів місцевого самоврядування підвищить якість прийняття рішень, забезпечить якісне упровадження сучасних практик і найголовніше – підвищить рівень життя наших людей», – заявив Володимир Гройсман.

Голова Парламенту нагадав, що в Україні є Закон, який регулює діяльність асоціацій органів місцевого самоврядування, але він не використовується належним чином. Разом з тим, В. Гройсман повідомив, що вже є відповідне доручення, щоб усі внесені до Верховної Ради питання місцевого самоврядування опрацьовувалися, відповідно до Закону, з представниками місцевого самоврядування. За його словами, це дозволить представникам асоціацій усвідомлювати рішення, які приймає парламент, та брати участь у голосуванні. Такі ж дії має зробити Уряд, вважає голова парламенту.

Володимир Гройсман зазначив, що за останні десятиріччя роль асоціацій була послаблена, «але сьогодні ми маємо усі можливості задля того, щоб громади України відчули повноваження, можливості і нові фінанси».

«Дуже важливо, щоб від наших з вами дій кожен громадянин України відчував, що у його житті щось змінилося. Дуже важливо, щоб влада місцевого самоврядування була ефективною, абсолютно прозорою і професійною. Це наше з вами завдання», – наголосив він.

Окрім того, у 2016 році необхідно зосередитися на удосконаленні механізму об'єднання територіальних громад, а також передачі повноважень, які необхідні для максимально ефективного використання своїх можливостей, органам місцевого самоврядування, зазначив Голова Верховної Ради.

«Сьогодні поле відповідальності кожного з вас – у ваших радах, у всіх структурах, які працюють сьогодні у полі місцевого самоврядування. Ми маємо це усвідомлювати. Мені дуже хотілося б, щоби це усвідомлення призвело до якісних ефективних результатів», – підкреслив керівник Парламенту.

24.01.2016 - 19:00 | Views: 11981
Володимир Гройсман закликає посилити роль асоціацій органів місцевого самоврядування

Tags:

Volodymyr Groysman AUC

Source:

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...