Цьогоріч Вінниччина із Фонду регіонального розвитку отримає 150 млн грн.

Вінниччина цьогоріч із фонду регіонального розвитку отримає таку ж суму коштів як і минулоріч — 150 млн грн. Проте конкуренція за них суттєво зросла. Вже подано громадами 107 проектів на суму 450 млн грн. Це дозволить комісії відібрати найцікавіші та найпотрібніші.

Як і минулого року державний бюджет виділив для регіонів у фонд розвитку суму в три млрд грн. Такий фінансовий інструмент підтримки діє у всіх європейських країнах, оскільки передбачає низку необхідних вимог до розпорядників коштів.

При цьому необхідно дотримуватися низки критеріїв прозорості та доцільності.

Надавати проекти на конкурс можуть не лише сільські ради, а й ГО. І якщо торік перевагу надали заявкам, що надійшли від освіти — майже 83% від усіх поданих. То цього року превалюватимуть проекти від охорони здоров’я. Причому фонд фінансує не лише будівництво чи реконструкцію закладів, а й створення с/г кооперативів та придбання шкільних автобусів.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, завдяки прийняттю «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року» та «Перспективного плану формування територій громад області», що слугувало основною вимогою для виділення регіону коштів з Державного фонду регіонального розвитку, Вінниччина отримала у 2015 році на реалізацію 53 проектів 148,7 мільйонів гривень (для порівняння : у 2013 році було виділено 47,7 млн. грн.).

Андрій Гижко зазначив : «Фактично здійснено фінансування 42 проектів, в т.ч. 1 проект по співпраці територіальних громад. Співфінансування з місцевих бюджетів становило 23,2 млн. грн. Основні проекти, реалізовані у минулому році, стосувались сфер освіти, соціального захисту та охорони здоров’я. Також громадами Вінниччини реалізовано проекти на об’єктах культури, спорту та житлово-комунального господарства».

Вперше реалізували проект від об’єднаних громад — реконструкція Россошанської школи як базової в даному освітньому окрузі.

Коментуючи сказане, голова облдержадміністрації Валерій Коровій підкреслив: «Це результат спільної величезної роботи по взаємодії з органами місцевого самоврядування, роботи, яка буде продовжена у 2016 році».

Область:

Вінницька область

Source:

«Вінтера»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...