On the probable starosta status amendment

The material represents the analysis of a set of conceptual changes, contained in new bill №4535 On Amending some Laws of Ukraine on the Starosta Institute Development.

 

Колонка відображає винятково позицію її автора. За достовірність інформації відповідає автор колонки. Точка зору редакції порталу «Децентралізація» може не збігатися з точкою зору автора колонки.
23.12.2020 - 16:22 | Views: 26631
Олена Бойко

Author: Олена Бойко

Tags:

starosta Olena Boyko

Share the news:

Comments:
Default image
Олексій
24.12.2020 - 14:26
так староста уже не може бути членом виконкому? чи можуть бути нюанси?
Відповісти
Default image
леонід
28.12.2020 - 12:41
Прочитайте, як зневажають думку народу в Баришівській об'єднаній територіальній громаді. https://ukrreporter.com.ua/videogalereya/buntivne-selo-boretsya-za-narodovladdya-v-baryshivtsi.html
Відповісти
Default image
Богдан Прус
26.12.2020 - 14:32
Шановна Олено, дискусія щодо старост на даному етапі, думаю недоцільна, дискусія повинна бути щодо загальної реформи децентралізації, але про старост напишу пізніше. В загальному по країні завдяки непрофесійності людей, які проводили реформу ( особливо Негода, заступник міністра, голова комітету Безгін Віталій, до речі жодного дня не працював в місцевому самоврядуванні ) наступила ера "ньюфеодалізму", міжнародні організації поки що, говороять що реформа вдалась, так ,вона була б нормальна, якби її проводив до кінця Гройсман Володимир, на моє глибоке переконання найращий прем'єр за роки незалежності України! Що маємо в результаті так званої "реформи " - суцільне по всій країні зниження якості послуг усіх без винятку сферах (медицина, наука, культура ), адже люди , які перемогли ніколи не будуть займатись проблемами віддалених сіл, вони, села, просто зникнуть з карти України. На вулиці , просто без роботи залишились дійсно фахівці в сфері місцевого самоврядування, причому їх тисячі, фінанси в більшості громад відсутні, можна ще перераховувати інші проблеми, а їх безліч, наш народ терпеливий, але картина невесела. Щодо старост, картина взагалі сумна, відбулось просте засилля "парашутистів",у віддалені села, населення віддалених сіл, просто не матиме ніякого голосу, впливу на голову громади, адже вони далеко а староста "парашутист", який не розуміє проблем села, та виконує вказівки голови, звичайно є випадки, коли староса призначається принципово, але це не завжди. На мою думку реформа не вдалась, прост олівцем намалювали громади ті, які потрібні політикам, агромагнатам, великим бізнесменам, повністю ігноруючи думки громадян, адже Закон України "Про добровільне о'бєднання" не відміняв. В цілому картина дуже сумна!
Відповісти
Default image
Богдан Прус
26.12.2020 - 14:32
https://www.youtube.com/watch?v=D28NbzcdvUU
Відповісти
Default image
Віктор
30.12.2020 - 11:36
Добрий день, пані Олено. В мене така ситуація: з 2006 по 2016 працював сільським головою, після об’єднання і до перших виборів старост в 2017 році виконував обов’язки старости згідно рішення сесії створеної ради. З цієї-ж посади був обраний старостою і у вересні 2017 був звільнений з посади В.О. старости у зв’язку з закінченням трудового договору (п.2 ст.36 КЗпП) . Відповідно до рішення ради, 24.11.2020 р. мої повноваження старости припинилися. Мною новообраному селищному голові було подано заяву про збереження за мною та виплату середньої зарплати протягом 6-ти міс. на період працевлаштування. Згідно довідки сел.голови, вакансії відсутні. Мені надано відповідь сел. голови про те, що на момент втрати повноважень старости ст. 54-1 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" не містила положень про поширення на старост гарантій, передбачених ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад". Питання: 1. Чи правомірні дії селищної ради щодо мене? 2. Чи чинний наразі ЗУ "Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу старости села, селища" (документ 1848-УІІІ, редакція від 01.01.2020р.), а саме - ст.1 абз. 24?
Відповісти
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...