From 105 up to 115 new rayons instead of the current 467 ones

According to the online consultation results, held by the MinRegion, preliminary conclusions can be made. Among the consultation participants there were the MinRegion experts, regional state administration representatives, people’s deputies and independent public experts, with 10-20 participants from each region. Maps of different variants of rayon division of all the regions are available at the Decentralisation portal

Thus, the scope of the possible number of rayons all over Ukraine, excluding the Autonomous Republic of Crimea, but including Kyiv can range from 105 up to 115.

Колонка відображає винятково позицію її автора. За достовірність інформації відповідає автор колонки. Точка зору редакції порталу «Децентралізація» може не збігатися з точкою зору автора колонки.
13.04.2020 - 14:42 | Views: 24791
Ігор Коліушко

Author: Ігор Коліушко

Tags:

rayon I.Koliushko

Share the news:

Comments:
Profilepic
Мирослав Щербина
14.04.2020 - 15:08
Одразу запитання. Повіти будуть, а губернії і царя обіцяють? Тепер по змісту. Візьмемо для прикладу Вінницьку губєрнію. Дискутують про 4 - 5 - 6 повітів. Хто дискутує? Місцеві мешканці? Чи чиновники й придворні "активісти"? Ми децентралізацію робимо для місцевих мешканців чи для чиновників з "активістами"? Гаразд, ви потім спитаєте у мешканців. А яким чином все це укрупнення буде виглядати на практиці? Ви вб'єте перспективи на існування для близько 350 населених пунктів. Ви це винесете на референдум? Не вірю! Бо люди за це не проголосують. Хочете побачити, що буде із райцентрами, які перестануть ними бути? Подивіться на Джулинку на Вінниччині. Колись райцентр - тепер звичайнісіньке село. Або Ольгопіль там же. Без широченної передачі повноважень територіальним громадам, це буде звичайнісіньке укрупнення із катастрофічними наслідками. "Повіт" повинен стати чисто формальним центром, щоби туди й їздити за довідками не треба було. Але чомусь впевнений, що буде все як завжди: відбудеться утворення нових, тепер вже укрупнених центрів бюрократичного тиску. Без зміни самої ідеології чинної політичної системи в країні - станеться саме так. Насправді, сьогоднішня пандемія повинна була би трохи остудити гарячі голови бажаючих перетворити України на одне місто-мегаполіс із напівпустельною аграрно-латифундистською периферією. Потрібна не тільки децентралізація влади, але й децентралізація демографії, новий спосіб проживання та децентралізація виробничих потужностей. Аби не вимерли у скупчених кількох містах після чергової чуми. Це завдання ще навіть не усвідомлене.
Відповісти
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...