Уряд Швеції сприятиме процесу децентралізації в Україні шляхом впровадження проекту міжнародної технічної допомоги «Підтримка децентралізації в Україні»

Уряд Швеції сприятиме процесу децентралізації в Україні17 листопада в Києві відбулась презентація шведсько-українського проекту з децентралізації влади в Україні.

В ході заходу  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Шведська асоціація місцевих влад і регіонів (SALAR) та SKL Інтернешенел підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Як повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, сторони Меморандуму планують співпрацювати в таких основних сферах, які були визначені як пріоритетні для процесу децентралізації: фінансової децентралізації, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування; територіальні реформи; розподіл відповідальності між різними рівнями влади; міжмуніципальне співробітництво та широка інформаційно-просвітницька кампанія. Разом вони представляють ті сфери політики, що визначені в Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 р. (№ 333-р.).  

Уряд Швеції підтвердив готовність підтримувати Уряд України у проведенні децентралізації.

«Шведський уряд радо підтримує план України щодо децентралізації. На нашу думку, це — позитивний крок назустріч міцнішій та більш інклюзивній демократії в Україні. Швеція має тривалу традицію місцевого самоврядування і може поділитися неабияким досвідом і корисними прикладами з Україною, — наголосив Надзвичайний і Повноважений Посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат.

Довідково:

Проект «Підтримка децентралізації в Україні» будуть реалізовувати Шведська асоціація місцевих влад і регіонів (SALAR) та її дочірня компанія SKL  Інтернешенел. SALAR існує вже понад 100 років і весь цей час працює в цілях розвитку та зміцнення місцевого самоврядування і місцевої демократії. Проект буде тісно співпрацювати з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіоном). Проект реалізовуватиметься з вересня 2014 року по грудень 2017 року за фінансової підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida).

Проект підтримуватиме децентралізацію в Україні через різні форми співробітництва. Головна ціль – надавати практичну підтримку, що відповідає  реальним потребам і проблемам, на основі досвіду Швеції, інших скандинавських країн та країн-членів ЄС. Основними формами співробітництва будуть технічна допомога, партнерство та обміни, тренінги, навчальні візити та ознайомлення з різними моделями і практиками. Проект також створить можливості для «навчання у колег», збираючи разом українських і шведських партнерів на національному та місцевому рівнях.

Source:

Мінрегіон

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...