Офіс реформ «заразив» питаннями децентралізації і студентів, і сільських голів

Запорізький Офіс реформ продовжує співпрацю з вищими навчальними закладами регіону, долучаючи до процесу реформування системи владних повноважень студентів-юристів і правників.

Концептуальні засади законодавчого забезпечення децентралізаційної реформи, особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, які повноваження матиме префект і яким буде його правовий статус – ці та інші питання жваво обговорювались під час спеціальних лекцій керівника Офісу реформ Олександра Свистуна та експерта з юридичних питань Офісу Маргарити Трипольської в Запорізькій державній інженерній академії та у Класичному приватному університеті.

Сьогодні ж директор Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун провів 2-годинну лекцію-зустріч із головами сільських рад Запорізької області. Темою розмови стала «Добровільне об’єднання територіальних громад: позитивні зміни у сфері децентралізації влади».

В першу чергу, сільських голів цікавила проблематика перших об’єднаних територіальних громад, можливість отримання фінансової підтримки з боку держави та міжнародних організацій, перспективи змін на адміністративно-територіальному рівні.

За словами Олександра Свистуна, сільські голови Запорізької області виявили неабияку обізнаність у питаннях децентралізаційної реформи і вносили досить слушні пропозиції і зауваження щодо змін до діючого законодавства, які б дозволили громадам розвиватися ефективніше і гармонійніше. 

Область:

Запорізька область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...