Зміни до Конституції у частині децентралізації унеможливлять узурпацію влади, - Володимир Гройсман

Зміни до Основного закону «поставлять крапку у централізованій корумпованій системі управління державою», «один раз і на багато років вперед деузурпують владу в країні, і ніхто ніколи не зможе її узурпувати у майбутньому». Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання журналістів у четвер, додавши, що він робитиме усе, аби відстоювати цю реформу.

Голова Верховної Ради також висловив думку, що можливість консолідувати Парламент для внесення відповідних змін до Конституції існує.

«Вважаю, що є можливості об’єднати усі фракції коаліції і поза її межами для прийняття рішення, яке назавжди передасть владу на місця, - наголосив Володимир Гройсман - Ця реформа є ключем до нашої повноцінної європейської інтеграції, побудови справжнього демократичного суспільства».

Керівник Парламенту зазначив, що сьогодні «питання цих змін залежить від політичної відповідальності кожного народного депутата і фракцій, які для себе прийматимуть рішення: вони це підтримують або ні».

У цьому контексті Володимир Гройсман висловив сподівання, що «час, який є, ми використаємо для дискусій, обговорення, можливо, напрацювання додаткових законопроектів у розвиток змін до Конституції, щоб забезпечити голосування у 300 голосів».

При цьому він наголосив, що «категоричності від тих чи інших політичних сил я сьогодні не почув». «Я не бачу опору у суспільстві змінам до Конституції у частині децентралізації. Була певна політична гра, певні намагання розхитати ситуацію політичними і не тільки політичними засобами, що жодного відношення не має до децентралізації влади, - заявив він. - Тому мені б дуже хотілося, щоб усі відставили свої політичні прапори у сторону і прийняли по-справжньому державницьке рішення».

«Вважаю, що можемо знайти багато резервів для голосування всередині коаліції, і, звісно, представники всього спектру Парламенту теж зможуть за це проголосувати незалежно від того, яку політичну силу вони представляють», - сказав Володимир Гройсман, висловивши думку, що «абсолютна більшість» парламентаріїв готова підтримувати конституційні зміни.

03.12.2015 - 19:23 | Views: 12059
Зміни до Конституції у частині децентралізації унеможливлять узурпацію влади, - Володимир Гройсман

Video:

Tags:

Volodymyr Groysman Constitution

Source:

Прес-служба Верховної Ради України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...