Мешканці усіх об’єднаних громад Донецької та Луганської областей мають отримати можливість обрати місцеву владу, - В’ячеслав Негода

Не лише місцеві, а й президентські та парламентські вибори мають відбуватися на всій території України. Не може бути такого, щоб десь люди були позбавлені можливості волевиявлення. Це – головний принцип. А як його досягти, маємо вирішувати спільно.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», що триває у Краматорську.

«З питання виборів у громадах Донецької та Луганської областей ми проводили спеціальну нараду за участі представників Центральної виборчої комісії, державних адміністрацій та силових органів. Тоді ми домовились, що військово-цивільні адміністрації цих областей ще раз детально проаналізують ситуацію спільно з самими громадами і направлять відповідні листи до ЦВК. В результаті на Луганщині вісім громад пішли на вибори, у п’яти – вибори призначені не були. На Донеччині одна громада проводитиме вибори цього року, ще шість – чекають», - прокоментував В’ячеслав Негода.

Він наголосив, що головне – дати людям в усіх громадах можливість голосувати. «Тому треба продовжувати діалог, слухати мешканців громад, розуміти настрої людей і зробити усе, щоб вибори в усіх об’єднаних громадах стали можливими», - вважає перший заступник Міністра.

«На територій Донецької та Луганської областей іде війна, але саме тут ми повинні і можемо зробити великий прорив у формуванні ефективного місцевого самоврядування. Коли ми створимо тут заможні громади, створимо територію успіху, це наблизить нас до перемоги швидше, за будь-які слова. Саме на це спрямовані зусилля і Мінрегіону та уряду в цілому, і наших міжнародних партнерів», - резюмував В’ячеслав Негода.

 

Довідка

В Донецькій області діють 10 об’єднаних громад. Ще в одній перші вибори пройдуть 23 грудня 2018 року. На призначення виборів чекають 6 громад.

В Луганській області діють 9 об’єднаних громад. Ще у 8 перші вибори пройдуть 23 грудня 2018 року. На призначення виборів чекають 5 громад.

25.10.2018 - 13:05 | Переглядів: 8473
Мешканці усіх об’єднаних громад Донецької та Луганської областей мають отримати можливість обрати місцеву владу, - В’ячеслав Негода

Область:

Донецька область Луганська область

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...