Вижницька ОТГ: шість проектів розвитку інфраструктури у 2018

13 вересня відбувся черговий візит радників Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування до ОТГ області з питань реалізації проектів коштом субвенції на розвиток інфраструктури. Цього разу відвідали Вижницьку міську ОТГ, яка на покращення інфраструктури отримала з держбюджету субвенцію в розмірі 4,5 млн грн. Нагадаємо, що минулого року її розмір склав 6,5 млн грн, за допомогою яких реалізували 10 проектів. Результати торішнього візиту можна переглянути тут.

Цьогоріч громада виконує шість проектів покращення інфраструктури.

Якщо минулого року автопарк господарської техніки громади поповнив грейдер, то зараз це новенький сміттєвоз. Його вартість склала 2,4 млн грн, половина з яких – це кошти субвенції, а інша частина – власний бюджет громади. Техніка вже обслуговує села. Прес сміттєвоза дозволяє збирати 18 куб. м сміття. Також на автомобіль можна встановлювати відвал, і взимку він може ще й розчищати вулиці від снігу.

 

Новенький сміттєвоз взимку може ще й розчищати вулиці від снігу

 

Минулого року з обласного фонду охорони навколишнього середовища громада отримала 40 тис. грн для закупівлі сміттєвих баків в селі Чорногузи. З власного бюджету додали ще 60 тис. грн, а жителі, які бажали отримати індивідуальні баки, також робили внески у розмірі 100 грн.

«Загалом того року ми купили 225 баків на закумульовані 122 тис. грн. З тими, хто бажає, уклали договори на вивезення твердих побутових відходів, і це добре працює в селі. В цьому році вже клопотали знову до фонду і чекаємо на 150 тис. грн, бо хочемо встановити баки і налагодити вивіз сміття по всій території громади. Залучаємо й кошти громадян, але вже не по 100 грн, а по 200, бо відбулось подорожчання продукції», - розповів Сергій Колотило, заступник голови Вижницької ОТГ.

У селі Чорногузи приступають до капітального ремонту однієї з вулиць, що має вагоме значення, бо веде від траси в село до школи. Підготовчі роботи вже розпочались, а вартість ремонту складає трохи більше ніж 700 тис. грн, що також надійдуть з державного бюджету у вигляді субвенції.

У селі Виженка капітально ремонтують міст. Вартість робіт складає майже чверть мільйона грн, а минулого року у селі відремонтували чотири схожих мостових переходи.

 

У селі Виженка капітально ремонтують міст

 

Понад 1 млн грн передбачено на реконструкцію школи в селі Кибаки, а на добудову групових приміщень дитсадку в селі Іспас закладено таку ж суму субвенції на розвиток інфраструктури.

І останній проект стосується села Багна, де майже на 300 тис. грн зроблять вуличне освітлення. Минулого року в цьому ж селі також робили освітлення на приблизно таку ж суму.

«Торік Вижницька громада перший рік отримала кошти на розвиток інфраструктури і одразу реалізовувала 10 проектів в різних куточках своєї території. Цього року ми вже побачили, що керівництво ОТГ підходить цілеспрямовано та послідовно до використання коштів субвенції – вони розвивають, а подекуди відновлюють свою інфраструктуру», - зазначив Андрій Кучуран, радник з питань комунікації Чернівецького ЦРМС, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.  

 

Область:

Чернівецька область

Громади:

Вижницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Дві полтавські громади стають здоровішими разом завдяки співпраці

Дві полтавські громади стають здоровішими разом...

В ході децентралізації у Лохвицькому районі Полтавської області сформувалися три громади: Лохвицька, Сенчанська та...

01 травня 2024

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині, діти створюють соціальні проєкти та змінюють громаду

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині,...

Як Білоцерківська громада, що на Полтавщині, почала свій шлях у проєкті DECIDE, які цікаві проєкти вдалося втілити та...

19 квітня 2024

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну...

Створити сектор проєктного менеджменту – таке рішення прийняла Овруцька громада, беручи участь у програмі підтримки...

01 квітня 2024

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької громади

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької...

Громада з Рівненщини створила власний Центр первинної медико-санітарної допомоги. Їм допомогли експерти місцевого...