Вуличне освітлення і ремонт доріг: як використовують інфраструктурну субвенцію ОТГ Одещини

Об’єднані громади Одеської області вже реалізували або розпочали реалізацію близько 40 проектів, що фінансуються за рахунок інфраструктурної субвенції.

Як повідомляє  Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, загальний обсяг субвенції, що цього року виділяється з державного бюджету на інфраструктурні проекти ОТГ області, складає 113,9 млн грн. Громади вже отримали 50,7 млн грн відповідно до поданих ними проектів.

Так, уже завершено низку робіт, профінансованих за рахунок субвенції. Наприклад, у 542 тис. грн обійшовся капітальний ремонт проїжджої частини провулку Степний в смт Авангард, 2 млн 566 тис. грн вже вклала Балтська ОТГ у ремонт доріг і тротуарів, а Великомихайлівська ОТГ на ці ж цілі вже спрямувала 1 млн 748 тис. грн.

Вилківська громада вже вклала 344,03 тис. грн у ремонт покрівлі дитячого садка «Джерельце» в м. Вилкове, а також капремонт Будинку дитячої та юнацької творчості і приміщень міської бібліотеки, де розміститься Центр надання адміністративних послуг.

У Дальницькій ОТГ 811,6 тис. грн спрямували на капітальний ремонт траси водопроводу по вул. Приморській в с. Санжійка, тоді як Красносільська громада продовжила фінансувати розпочатий раніше капітальний ремонт будівлі Красносільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, на який цього року отримає субвенції 4 млн 465,3 тис. грн.

Найбільша громада – Куяльницька вклала 2 млн 540 тис. грн в основному у реконструкцію мереж вуличного освітлення. Всього ж цього року громада має отримати понад 13 млн грн субвенції.

Маяківська громада за рахунок субвенції вже придбала сміттєвоз і комплектуючі для комунального підприємства «Наше село» на суму понад 3 млн грн, Новокальчевська ОТГ за 423,7 тис. грн капітально ремонтує спортивну залу при будинку культури в с. Новокальчеве, а Розквітівська ОТГ ремонтує мережу вуличного освітлення шести сіл громади за 1 млн 280 тис. грн.

Водночас Шабівська ОТГ розпочала роботи з капітального ремонту насосної станції по вул. Водопідйомній в Шабо, який обійдеться в 1 млн 158,3 тис. грн. Ширяївська ОТГ почала фінансування капітального ремонту дороги  по вул. Миру в с. Мар’янівка.

Нагадаємо, що всього в Одеській області функціонують 28 ОТГ, у трьох громадах перші вибори відбулися цього року.

Теги:

субвенція 2018

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...