Швайківська перспективна ОТГ йде на об’єднання у форматі 1+3

Перспективна Швайківська ОТГ об’єднає Мирославську, Райківську, Слободищенську та Швайківську сільські ради Бердичівського району Житомирщини. 16 липня відбулись громадські слухання у Скраглівській сільській раді, на яких громада села не підтримала проект рішення про створення ОТГ.

«Швайківка надала запрошення створити громаду чотирьом сусіднім сільським радам, і всі, крім Скраглівки, цю ініціативу підтримали. Таким чином, перспективна громада матиме 4,2 тисячі населення», - розповів Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Більшість учасників слухань висловили бажання створювати власну громаду із центром у Скраглівці. Сьогодні представники робочої групи нададуть всі необхідні документи для отримання висновку ОДА про відповідність законам та Конституції України схвалених проектів рішень про створення громади.

«Ми врешті дійшли до цього рішення і готові створити громаду. Сьогодні важливо отримати повноваження та фінансовий ресурс і самостійно визначати, що і як робити у громаді», - поділився Тарас Яригін, Швайківській сільській голова.

Наступний крок у процесі створення ОТГ – надання висновку ОДА та прийняття остаточного рішення про створення громади сесіями сільських рад. Нагадаємо, що у Бердичівському районі діє Семенівська ОТГ, а ще дві, Гришковецька та Райгородоцька, чекають на призначення виборів ЦВК. Консультаційний супровід процесу створення громад здійснювали експерти Житомирського ЦРМС, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном.

16.07.2018 - 16:59 | Переглядів: 14104

Приєднані зображення:

Теги:

створення спроможних громад

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024