Школярі з Іллінівської сільської громади вивчатимуть робототехніку

Сільська громада стежить за новими технологіями – в Іллінівській ОТГ відкриватимуть гурток робототехніки. Ініціатором запровадження новітніх технологій у навчанні дітей виступив голова Іллінівської ОТГ Володимир Маринич.

Ідея розвитку технічного напрямку в сільській громаді виникла через постійний науково-технічний прогрес,  відставати від якого не повинні діти тільки через те,  що вони живуть не у великому місті, а в селі.

«Навчання робототехніці не означає роботу з роботами, яких діти бачать в мультфільмах, мова йде про спеціальні програмовані конструктори», - пояснює Володимир Маринич.

На закупівлю чотирьох одиниць таких конструкторів гроші виділили з бюджету громади – близько 100 тис. грн. Обладнання розраховане на дві вікові категорії: для дітей віком від 6 до 10 років та підлітків старшого віку. Чотирьох наборів вистачить для групового навчання до 50 школярів.

Для «Роботехкорп» (саме таку робочу назву пропонують дати технічному гуртку) передбачили приміщення в будівлі сільської ради, на місці колишньої бібліотеки. Ремонт планують зробити також власними коштами громади. Уже в жовтні мають розпочатися перші заняття з робототехніки в Іллінівській ОТГ.

До тих пір тут активно шукають молодих, ініціативних ІТ-фахівців для ведення гуртку робототехніки. Серед головних посадових обов’язків  фахівця – навчання учнів базовому технічному моделюванню, роботі з конструкторськими наборами, формування в учнів інженерного мислення, розвиток технічної творчості. Також важливо готувати учасників до профільних змагань.

Щоб подивитися на рівень таких змагань голова Іллінівської громади організував поїздку більше 60-ти дітей на фестиваль «ROBOСХІД»  до Краматорська. Під час регіонального фестивалю команди школярів з різних міст Донецької області демонстрували свої досягнення у робототехніці.

 

Голова Іллінівської ОТГ Володимир Маринич

 

Діти з Іллінівської громади із захопленням спостерігали за локаціями по робофутболу, кегельрінгу, слалому, робосумо. Вони взяли участь в майстер-класах з конструювання і програмування роботів, а також ознайомилися з презентацією харківської студії «Винахідник» та команд учасниць, кафедри комп'ютерних інформаційних технологій і кафедри електромеханічних систем автоматизації ДДМА.

«Я дуже радий, що робототехніка набирає обертів в нашій області і незабаром сучасні підприємства з командами розробників, які будуть випускати нову продукцію,  приречені на успіх та згодом підкорять весь світ, - поділився враженнями Володимир Маринич. - На локаціях «ROBOСХІД»  ми змогли зарядитися мотивацією щодо якнайшвидшого пошуку тренера – фахівця для організації роботи гуртка робототехніки в нашій громаді. Сподіваюся, в наступному році представники нашої Іллінівської громади зможуть на гідному рівні представити своїх роботів на цьому фестивалі».

До речі, вже досягнута домовленість з бюджетоутворюючим підприємством,  яке готове виступати в ролі спонсора та возити іллінівських дітей на подібні змагання, додав голова громади

 

 

«Приклад Іллінівської ОТГ яскраво свідчить про нову якість влади, яка шукає шляхи розвитку громади через освіту та інновації, - коментує Максим Ткач, радник з питань децентралізації Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».  - У сільській громаді розвивається не тільки сільське господарство, тут думають про інновації та нові технології . Поява гуртка робототехніки в Іллінівській ОТГ може стати поштовхом для пошуку шляхів розвитку інших невеликих громад».

Теги:

кращі практики освіта молодь освіта

Область:

Донецька область

Громади:

Іллінівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

03 вересня 2024

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла створити веломаршрут на території чотирьох громад

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла...

31 серпня в Коломиї на Івано-Франківщині офіційно відкрили веломаршрут «Роверове Покуття», створений за підтримки...

29 серпня 2024

Згуртованість та синергія: досвід Козельщинської громади Полтавщини

Згуртованість та синергія: досвід...

Якісні зміни у громаді відбуваються не лише завдяки фінансовому ресурсу. Визначальну роль відіграє мотивація та...

27 серпня 2024

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС — секрети успіху Івано-Франківська

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС —...

15 управлінців громад із Харківської, Запорізької, Сумської, Одеської та інших областей України тиждень в рамках...