У Сергіївській ОТГ на Полтавщині зароблятимуть завдяки енергії сонця

Заробляти на енергії сонця вирішили в Сергіївській об’єднаній територіальній громаді Гадяцького району.

Нині в Сергіївській ОТГ реалізують різні інвестиційні проекти, адже на території громади чимало приміщень-пусток, які колись були в колективній власності, є земля, яку можна використати під встановлення сонячних панелей. Нині тут активно шукають інвесторів та створюють інвестиційні проекти.

– У нас є тракторна бригада, яка колись була колективною власністю, але фактично вона не розпайована, зібралися власники майнових паїв, які мають сертифікати і повідомили, що віддають їх громаді. Але законодавства, яке дозволяє нам передати ці сертифікати без проблем, немає, тому ми зареєстрували бригаду, як безгосподарне майно. Фактично, по закону влада його охороняє, тож тепер в листопаді матимемо право піти в суд, щоб нам його передали в комунальну власність – це тік, гараж, великий ангар, – розповідає Ігор Лідовий, голова Сергіївської ОТГ. – Під ці приміщення ми шукаємо інвесторів. Наприклад, під ангар вже знайшли інвестора, який готовий побудувати там пелетний завод, але ж чекаємо суд. Також один із підприємців викупив пустий магазин у селі Сергіївка, в частині якого зробить міні-пекарню та працевлаштує 6 осіб. Використали кошти «Фонду підтримки підприємництва».

На різній стадії реалізації також інші інвестиційні проекти. Дві земельні ділянки тут віддають інвесторам під створення сонячних електростанцій. На одну з них, площею 10 гектар, що неподалік будівлі Сергіївської сільської ради, вже інвестор знайшовся.

– Тут будуть розміщені сонячні панелі, на площі 10 гектар, вироблятиметься 5 МВт електроенергії. Ця земля зацікавила інвесторів тим, що знаходяться недалеко від великої електропідстанції, що розташована неподалік села Сергіївка, яка може прийняти на себе ці потужності. Ще на одну ділянку в селі Качановому, що входить до складу ОТГ, знайшли інвесторів. Але ця ділянка знаходиться за межами населеного пункту, тому чекаємо листопада, саме тоді у комунальну власність об’єднаної територіальної громади передадуть землю за межами населених пунктів і ми зможемо її виділити. Ці земельні ділянки цінні для інвесторів, бо поряд знаходяться великі підстанції, – розповів Ігор Григорович. 

Громада виграє від цього в тому, що інвестори, котрі створять сонячні станції, зареєструються в ОТГ, як підприємці, тож це буде суттєвий дохід до бюджету громади.

14.06.2018 - 09:00 | Переглядів: 8619
 У Сергіївській ОТГ на Полтавщині зароблятимуть завдяки енергії сонця

Область:

Полтавська область

Громади:

Сергіївська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

kolo.news

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...