Старости з Вінниччини діляться досвідом з колегами на  Конгресі у Дніпрі

У Дніпрі триває Конгрес старост об'єднаних територіальних громад. Учасники - представники Дніпропетровської ОДА, Дніпропетровського ЦРМС, Програми "U-LEAD з Європою", партнерських програм міжнародних донорів, а також старости  ОТГ з усіх областей України. Як повідомила  юрисконсульт Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування Людмила Гурба,  Вінниччину поїхали представляти на форум 5 представників старостинських округів : Оксана Зажирко  с.Антонівка Барської ОТГ, Юрій Мельник с.Демидівка Гніваньської ОТГ, Валентина Дубчик с. Нетребівка Томашпільської ОТГ, Дмитро Сіранчук села Іванівка і  Олексіївка Дашівської ОТГ та Валерія Підлісняк села Красненьке та Лиса Гора Іллінецької ОТГ.

У програмі Конгресу - виступи  керівників місцевої влади Дніпропетровщини, презентації міжнародних донорських програм,  а також обмін досвідом   роботи старост громад України.

Під час дискусій та дебатів старости обговорюють інструменти співробітництва та  стратегії  територій, а також роль старост у сфері розвитку інфраструктури, адмінпослуг, створення нових робочих місць.

Серед кращих практик, якими поділились голови старостинських округів з усієї України - досвід інфраструктурного розвитку с.Нетребівка Томашпільської ОТГ, його представила в.о. старости -  Валентина Дубчик. Округ, який вона очолює, займає 12 місце в загальному рейтингу фінансової спроможності та друге - у Вінницькій області.

«Я вдячна за запрошення, адже на Конгресі я побачила багато  передових людей, почула про цікаві  ідеї. Під час свого виступу я розповіла про всі плюси і мінуси роботи сільського голови до об’єднання. Ми об’єднались у 2016 році, а  раніше  ми просто виживали, брали позички, коли нам передали соціальну сферу  - це все робилось на ентузіазмі, вся моя родина працювала і коли стало питання об’єднання,  я дуже хотіла щоб ці можливості наша громада  використала. За 11 років роботи сільським головою  таких можливостей розвитку не  було. З 2017 року ми отримали субвенцію з держбюджету і реалізували 8 проектів : водогін, дороги, ремонт Будинку культури та дитячого садочка, збудували дитячий майданчик, полагодили освітлення , площу в центрі села,  у нас є мікроавтобус, який возить наших  школярів до Будинку дитячої творчості у Томашпіль. У дітей світяться очі, вони із задоволенням навчаються. Сьогодні відчувається, що люди із села не обділені послугами чи можливостями порівняно із міським населенням.  Я задоволена об’єднанням,  ми багато плануємо,  працюємо  і маємо таке  гасло – плануємо спільно, відповідаємо і живемо гордо», -  зазначила в.о. Нетребівського старостинськоо округу Томашпільської ОТГ Валентина Дубчик.

25.05.2018 - 11:57 | Переглядів: 14113
Старости з Вінниччини діляться досвідом з колегами на  Конгресі у Дніпрі

Приєднані зображення:

Теги:

староста

Область:

Вінницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...