КОНКУРС! DESPRO шукає консультанта з фінансово-економічних та юридичних питань

DESPRO – Швейцарсько-український проект "Підтримка децентралізації в Україні", який фінансується Швейцарською Конфедерацією через Швейцарську Агенцію Розвитку та Співробітництва (ШАРС/SDC) та впроваджується Швейцарським Центром Ресурсів та Консультацій з Питань Розвитку (Skat), шукає кваліфікованого консультанта на короткий термін на умовах, наведених нижче. 

Посада: Консультант з фінансово-економічних та юридичних питань 

Напрямок: Консультативна підтримка в рамках напрямку «Розвиток програми регіонального бюджетного кредитування на реалізацію заходів Обласної програми «Питна вода» у Вінницькій області». 

Термін: до 7 місяців (червень-грудень 2018) 

Місце: м. Київ (40%), Вінницька область (60%) 

Робоче навантаження: 50 робочих днів загалом 

Загальний контекст 

Місія DESPRO полягає в оптимізації системи управління та сприянні ефективному місцевому розвитку в Україні, що, у свою чергу, створить новий імпульс як для демократичних процесів, так і для надання послуг на рівні громади. 

Проект перебуває у своїй четвертій фазі: 2017-2020 роки, завданнями якої є: 

  • Підвищення спроможності національних стейкхолдерів у регулюванні, керуванні та виконанні реформи децентралізації. 
  • Сприяння отриманню публічних послуг високої якості в громадах, що входять до складу цільових регіонів проекту та знаходяться поза їх межами у децентралізований спосіб та з використанням сталих моделей надання послуг. 

Ключовим партнером DESPRO є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 

У відповідності до завдань фази Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO шукає кваліфікованого та досвідченого консультанта з фінансово-економічних питань на умовах короткострокового контракту для здійснення консультативної підтримки в рамках напрямку «Розвиток програми регіонального бюджетного кредитування на реалізацію заходів Обласної програми «Питна вода» у Вінницькій області». 

Контекст напрямку

Починаючи з 2016 року, у Вінницькій області бюджетні позички (кредити) на реалізацію на рівні територіальних громад заходів Обласної програми «Питна вода». Генеральним розпорядником коштів є Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації. Кошти розподіляються на конкурсній основі та надаються через комунальну організацію «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» згідно з: 

  • Порядком відбору проектів, використання бюджетних позичок та Положення про обласну конкурсну комісію, затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації від 01.07.2016 року №494. 
  • Правилами надання КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» пільгових довгострокових кредитів позичальникам, затверджених рішенням 31 сесії обласної Ради 5 скликання від 30.06.2010 року №1019 (із змінами і доповненнями). 

Отримувачем позички (кредиту) є юридична особа – комунальне підприємство територіальної громади. 

Згідно з Меморандумом про взаєморозуміння і співробітництво між DESPRO і Вінницькою ОДА та Вінницькою обласною радою від 15.03.2018, DESPRO надаватиме підтримку на рівні області у вдосконаленні програми бюджетних позичок (кредитів) на реалізацію заходів Обласної програми «Питна вода». 

Обсяг робіт

1. Від Консультанта очікується здійснити огляд базової ситуації щодо реалізації програми кредитування в області. За результатами Консультант має підготувати Аналітичний звіт щодо базової ситуації з відображенням, як мінімум, наступних позицій: 1) нормативно-правове забезпечення; 2) організаційна рамка та структура програми; 3) практика реалізації програми; 4) питання, які потребують вдосконалення. 

2. Очікується, що Консультант підготує Аналітичний огляд сучасних практик використання механізмів бюджетного кредитування в європейських країнах (приклад, як мінімум, трьох країн має бути опрацьованим, при цьому Польща має бути включена обов’язково). 

3. Також, у співпраці з відповідальними структурами на рівні області Консультант підготує План заходів із вдосконалення та розвитку програми кредитування та забезпечить інтеграцію зазначеного Плану у програмні документи місцевих партнерів. 

4. Від Консультанта очікується підготовка та фасилітація семінарів (кількість семінарів – до п’яти, загальна кількість днів – до десяти) із місцевими партнерами з метою опрацювання базової ситуації, розроблення Плану заходів із вдосконалення та розвитку програми кредитування, а також виконання інших завдань. 

5. Крім того, Консультант братиме участь у підготовці тематичного наповнення міжнародного ознайомчого візиту, який організує DESRPO для місцевих партнерів. 

Очікується, не менше 60% часу Консультант проведе з виїздом у Вінницьку область. 

Результати (продукти) роботи:

  • Підготовлений Аналітичний звіт щодо базової ситуації. 
  • Підготовлений Аналітичний огляд сучасних практик використання механізмів бюджетного кредитування в європейських країнах. 
  • План заходів із вдосконалення та розвитку програми кредитування розроблено, узгоджено із місцевими партнерами та інтегровано у програмні документи 
  • Спроможності місцевих партнерів щодо імплементації Плану заходів із вдосконалення та розвитку програми кредитування посилено. 

Координація та контроль: 

Відібраний консультант перед початком роботи отримає відповідні інструкції і послідовно працюватиме в партнерстві з міжнародними та місцевими експертами DESPRO. 

Процес відбору кандидатів: 

DESPRO обиратиме консультант відповідно до наступних критеріїв: 

  • Досвід роботи та знання в фінансово-економічній та правовій сферах, що стосується надання послуг на рівні місцевого самоврядування, регіонального управління, зокрема місцевої та регіональної політики у сфері водопостачання та водовідведення. 
  • Досвід роботи та знання щодо комунального сектору надання послуг на місцевому рівні (комунальні підприємства), зокрема у сфері водопостачання та водовідведення. 
  • Підтверджена обізнаність із сучасними практиками використання фінансово-економічних та правових інструментів розвитку громад в європейських країнах буде перевагою. 
  •  Вільне володіння українською мовою є обов'язковим. 
  •  Наявність статусу фізичної особи-підприємця є обов'язковою.
  •  Розуміння процесів децентралізації є бажаним.
  •  Знання англійської мови на робочому рівні є бажаним. 

 В своїх заявках кандидати повинні чітко визначити та описати, яким чином кандидат пропонує виконати заходи, описані вище, навести конкретні приклади робіт, які демонструють компетентність у відповідній сфері. 

Будь ласка, надсилайте резюме та супровідний лист з коротким описом досвіду роботи, який відповідає вимогам на цю посаду, та пропонованим рівнем оплати (із розрахунку за 1 день, 8 годин) на електронну адресу despro@despro.org.ua, зазначивши в темі листа «Консультант з фінансово-економічних та юридичних питань» до 15 червня 2018 року. 

Тільки обрані кандидати будуть запрошені на співбесіду. Довідки телефоном не надаватимуться.

25.05.2018 - 10:15 | Переглядів: 10857
КОНКУРС!  DESPRO шукає консультанта з фінансово-економічних та юридичних питань

Теги:

вакансія DESPRO

Джерело:

DESPRO

Поділитися новиною:

Коментарі:
9d61cc917c741354310b66ad83b8227e
Dan Pimental Strategy
08.12.2021 - 07:37
I know, LEGAL COUNSEL is one of the leading firms of Bangladesh located at the heart of Dhaka City. Our firm is distinguished by its competence. This guide examines the legal and financial impacts of standards that are changing investing and business.
Відповісти
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...