Екологічне виховання і спорт: у Городоцькій ОТГ школярі змагалися, прибираючи місцевий сквер

Школярів Городоцької громади, що на Хмельниччині, в оригінальний спосіб залучили до прибирання сміття у місцевому сквері «Дубок».

Городоцька міська об’єднана  громада та міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» ініційовали проведення в місті екозабігу для школярів. Захід проводився вперше. Його учасниками стали 50 учнів 5-11 класів з усіх п’яти шкіл міста.

- Ми самі маємо подбати про екологічний стан нашої  громади, – зауважує Вадим Кульпа, директор центру, – Тому саме у такій цікавій формі  організували змагання серед школярів. Протягом півтори години учні на території парку «Дубок» збирали сміття та побутові відходи. Але було наголошено, щоби діти не збирали те, що може зашкодити їхньому здоров’ю, наприклад, бите скло.

За відведений час змагань діти назбирали понад 200 пакетів різноманітного сміття у парку.

Голова ОТГ Василь Підлісний висловив вдячність школярам за старанність та ініціативність, за турботу про довкілля, адже сквер став чистим і охайним. Крім того, діти отримали ще й задоволення від пробіжки та змагального духу.

За висновками суддів, перше місце посіла Городоцька ЗОШ №2, друге – ЗОШ №4, третє – Городоцька гімназія. Трійка переможців отримали грошові премії від спонсорів, а також грамоти і кубки.

- Мені дуже сподобався екозабіг, і хотілося, щоби він проходив щороку, хоча прибирати сміття було нелегко, – розповідає школярка Ірина Лісневська, – Гадаю, що кожен учасник екозабігу стане прикладом для інших - як треба любити свою малу Батьківщину.

У громаді зазначають, що надалі такі акції планують проводити систематично, окрім того, хочуть залучити до них і дорослих.

19.04.2018 - 14:23 | Переглядів: 13547
Екологічне виховання і спорт: у Городоцькій ОТГ школярі змагалися, прибираючи місцевий сквер

Приєднані зображення:

Теги:

молодь спорт

Область:

Хмельницька область

Громади:

Городоцька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...