Чернігівщина схвалила новий перспективний план. Мінрегіон очікує такої роботи від решти регіонів

Ще одна область тепер має перспективний план формування територій громад в межах 100% своєї території. Чернігівська обласна рада схвалила сьогодні цей документ, в якому визначено конфігурації 55 об’єднаних територіальних громад, які покривають всю територію області. Наступний крок – затвердження Перспективного плану Кабінетом Міністрів України.

Як відомо, на в Чернігівській області вже створено 37 об'єднаних громад. 

Перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Юлія Свириденко у коментарі «Децентралізації» зазначила, що ключовим у процесі формування спроможних громад є принцип добровільності.

«Цей документ готувався в ході постійних консультацій та обговорень. При підготовці проекту перспективного плану обласна державна адміністрація врахувала побажання громад щодо приєднання до вже діючих об’єднаних громад, проведела консультації з органами місцевого самоврядування, депутатами обласної ради, експертами проектів міжнародної технічної допомоги з питань децентралізації. Поки триває процес добровільного об’єднання громад, прийнятий проект перспективного плану не може бути догмою. Основний принцип об’єднання і приєднання громад – добровільність. Тому ми завжди готові дослухатися до думки громади і, за необхідності, вносити зміни», - прокоментувала Юлія Свириденко.

У Мінрегіоні привітали Чернігівщину з таким рішенням і висловили сподівання, що решту областей також найближчим часом направлять на затвердження Кабінету Міністрів України перспективні плани формування територій громад, які покриватимуть 100% територій регіонів.

«Підготовка і схвалення перспективного плану – це завдання із «зірочкою», оскільки потребує консенсусу усіх зацікавлених сторін. Чернігівщина з цим справилися, з чим ми її і вітаємо. Чекаємо таких же хороших новин і з інших регіонів», - прокоментував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Чернігівщина стала третьою областю, яка схвалила перспективний план формування територій громад, який покриває 100% території області. Раніше цю роботу провели Рівненська та Кіровоградська області.

Нагадаємо, на початку лютого Мінрегіоном, який відповідає за впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, було визначено завдання до 1 квітня 2018 року обласним державним адміністраціям розробити та подати на затвердження Уряду перспективних планів формування спроможних територіальних громад в межах 100% території відповідного регіону.

28.03.2018 - 17:14 | Переглядів: 15489
Чернігівщина схвалила новий перспективний план. Мінрегіон очікує такої роботи від решти регіонів

Теги:

В'ячеслав Негода перспективний план

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024