Львів – Молодіжна столиця України-2018

16 лютого завершився перший Національний конкурс «Молодіжна столиця України».

В Києві відбулась презентація учасників-фіналістів конкурсу, якими стали Дніпро, Вінниця, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Львів, Рівне, Тернопіль, Харків.

Представники цих міст виступили із презентаціями у приміщенні простору "HUB 4.0". За результатами журі, яке складалось з представників міжнародних організацій, обрали молодіжною столицею 2018 року Львів.

Основними перевагами для Львова, як міста-переможця у конкурсі, стануть проведення у 2018 році Всеукраїнського молодіжного форуму, промоція міста на європейському рівні, підвищення іміджу та рівня довіри до міської влади, налагодження співпраці з містами-молодіжними столицями в Європі, стимулювання участі молоді в житті міста, проведення у партнерстві з UReport соціологічного дослідження присвяченого молоді.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов вітає учасників та переможців конкурсу:

«Щиро вітаю місто Львів із заслуженою перемогою! Вдячний також всім 55 учасникам, великим містам і ОТГ, які надіслали свої заявки на участь і показали, що молодіжна політика в Україні твориться також і на місцевому рівні, а не тільки на загальнонаціональному».

Загалом конкурс продемонстрував чимало цікавих кейсів активної роботи молоді в регіонах, проектів молодіжних організацій, прикладів спільної діяльності молоді і місцевої влади.

Нагадаємо, що ініціаторами конкурсу є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України. Проведення конкурсу підтримали Асоціація міст України та Асоціація ОТГ.

Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

Починаючи з 2018-го, цей конкурс проводитиметься в Україні щороку, відзначаючи найкраще місто для проживання та розвитку молоді.

Фото: Maryna Khromykh

18.02.2018 - 14:11 | Переглядів: 13799
Львів – Молодіжна столиця України-2018

Теги:

молодь

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...