Відкрито два Центри безпеки громадян в ОТГ на Донеччині

Забезпечити безпеку громадян – ключова функція держави. Тож безпекова послуга – найперша і найголовніша для громадян, і ми маємо забезпечити її якісне надання на рівні громад. ​ Особливо у прифронтовій Донеччині, де ризики виникнення надзвичайних ситуацій набагато вищі, ніж будь-де. Така можливість сьогодні реалізована завдяки спільному  з ДСНС, Мінрегіоном  та Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією проекту в рамках децентралізації.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр- Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час відкриття двох Центрів безпеки громадян – у Іллінівській та Миколаївській ОТГ у рамках робочої поїздки до Краматорська. Участь у відкритті Центрів безпеки взяли Голова ДСНС України Микола Чечоткін та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації  Павло Жебрівський.

Він повідомив, що фінансування Центрів безпеки здійснено коштом обласного бюджету та бюджетів об’єднаних громад. «В рамках децентралізації ми делегували громадам повноваження, передали ресурси. Крім цього, Мінрегіоном спільно з ДСНС були  розроблені на допомогу громадам Рекомендації зі створення Центрів безпеки. Такі ж Рекомендації були розроблені зі створення ЦНАПів, Нового освітнього простору та амбулаторій.  Сьогодні ми бачимо матеріалізацію реформи – функціональні Центри безпеки, де розміщено пожежний підрозділ, а також особовий склад відповідного відділу поліції. Такий підхід дозволяє швидше реагувати на ситуацію й забезпечити 20-хвилинну доступність до місця надзвичайної події. Це інвестиція у безпеку громади, а відтак врятовані людські життя та збережене майно» – наголосив Геннадій Зубко.

Довідково:

Для створення Центру безпеки громадян Миколаївської ОТГ Донецькою ОДА із бюджету виділено 7 млн грн. Центр розміщується у спорудах 8-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області. Передбачено також сумісне розміщення в будівлі особового складу Слов’янського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області.

Окрім того, із бюджету Миколаївської ОТГ виділено 60 тисяч грн для закупівлі зимового форменого одягу. За кошти ДСНС України виділено новий пожежний автомобіль підвищеної прохідності на базі шасі МАЗ АЦ-4-60 (530905)-515 М вартістю майже 4,6 млн грн.

З обласного бюджету на створення Центру безпеки громадян в Іллінській ОТГ виділено 7 млн грн. Придбано пожежний автомобіль підвищеної прохідності  АЦ-40(4310)-190 на конверсійному шасі КАМАЗ-4310. Закуплено меблі, обладнання, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. Окрім того, з бюджету Іллінівської ОТГ виділено 500 000 грн для благоустрою прилеглої території. Передбачено також сумісне розміщення в будівлі особового складу відділу поліції. Центр безпеки громадян Іллінівської ОТГ буде обслуговувати понад 11 тисяч громадян.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...