На телеканалі 1+1 цієї неділі - прем’єра телепроекту "Громада на мільйон"

28 січня о 9:50 стартує новий соціальний бізнесово-розважальний телепроект каналу «1+1» «Громада на мільйон», створений спільно з програмою Агентства США з міжнародного розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за ініціативи та на замовлення партнера програми DOBRE Українського кризового медіа-центру.

У презентації проекту, яка відбулася 25 січня, взяли участь директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні п. Сюзан Фріц, керівниця жанрового напрямку іміджевих проектів 1+1 Продакшн та креативний продюсер проекту Алла Стащенко, ведучі програми: Ірина Озимок, керівник програми місцевого економічного розвитку фонду WNISEF, та Дмитро Огньов, голова найбільшого у Східній Європі фермерського господарства «Меринос-Захід»

У проекті п’ять найініціативніших об’єднаних громад України змагатимуться за інвестиції і створюватимуть проекти для реальних змін у своїх містах та селах.

Головний приз проекту - 1 мільйон гривень від фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).

«Громада на мільйон» - проект про реформу з децентралізації в Україні, про те, як окремі люди можуть вплинути на зміни у країні. Децентралізація надає людям можливість керувати їхніми громадами. Вона допомагає розвивати самоврядування на місцях. І ми це побачимо у цьому шоу», - наголосила Сюзан Фріц, директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні під час презентації телепроекту в Українському кризовому медіа-центрі.

У програмі візьмуть участь п’ять об’єднаних територіальних громад з різних областей України. Серед них – Скала-Подільська громада Тернопільської області, Печеніжинська громада Івано-Франківської області, Новопсковська громада Луганської області, Бузька громада Миколаївської області та Княгининівська громада Волинської області. 

«Громада на мільйон» – перший проект, який виніс міжнародну технічну допомогу для України на інший рівень», - підкреслила  ведуча та інвестор проекту, керівник програми місцевого економічно розвитку фонду WNISEF Ірина Озимок. «Ми пішли через такий потужний ресурс як телебачення. У проекті взяло участь п’ять громад, але понад 600 інших, які вже сформовані в Україні, зможуть подивитися це з екранів телебачення. Роль телебачення змінюється, і дуже важливо змінювати контент на такий, який буде надихати людей. Який буде показувати інструменти, як змінювати своє життя, а не бути лише розважальним і деколи банальним», - зазначила вона.

«Завдання проекту – донести до громад, що сьогодні кожна ініціатива, зроблена зсередини, буде почута та отримає результати, - підкреслив інвестор проекту, бізнесмен, керівник фермерського господарства «Меринос-Захід» Дмитро Огньов. - «Дуже важливо, щоб громади зрозуміли, що вони не повинні чекати допомогу ззовні. Вважливо зрозуміти, що громади мають стати партнерами. Зокрема – і для бізнесу».

«За час зйомок команда «1+1 Продакшн» об’їхала 40 тисяч кілометрів», -  розповіла креативний продюсер проекту Алла Стащенко. «Цей проект був одним з викликів. Але ми завжди сміливо беремося за виклики і готові до них. Проект «Громада на мільйон» - не лише про децентралізацію, але й про те, що українці мають змінити своє світобачення, мають брати життя у свої руки та бути відповідальними за те, що відбувається у тому місці, де вони живуть - у маленькому містечку, маленькому селі. Цей проект саме про це. Я вважаю, що всі, хто подивляться наше шоу, зрозуміють, що вони можуть бути господарями на власній землі», - зауважила Алла Стащенко.

«Якісний аналіз суспільної думки, які  проводить Український кризовий-медіа центр, показує, що найефективнішим методом комунікації українці вважають телебачення. Тому ми задумали ідею реаліті на серйозному та рейтинговому каналі, де б українці побачили і почули інформацію про складні реформи в країні на зрозумілих прикладах.  Цю ідею талановито втілила професійна команда каналу «1+1», - зауважила Ірина Малик, координатор комунікації децентралізації програми DOBRE.

Враженнями поділилися і учасники проекту – голови об’єднаних громад. «Проект був для нас цілим випробуванням. Ми стали після проекту одним цілим, рішення ми приймаємо спільно, - розповіла голова Княгининівської громади Олена Твердохліб. - Ми хочемо зробити нову Україну. Всі говорять, що вони хочуть зробити Україну європейською – ми хочемо зробити її українською, з українськими традиціями, але розвивати її по-своєму».

Фото: Український кризовий медіа центр

Відео:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...