Передача майна в комунальну власність ОТГ – актуальне питання для громад

Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, провів семінар щодо передачі майна та майнових прав зі спільної до комунальної власності об’єднаних територіальних громад.

«Від ОТГ до Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування надходять запитання щодо передачі майна, як це правильно зробити, – розповів директор Центру Олександр Свистун. – На сьогодні вже розроблена законодавча база, на яку треба спиратися. Тому ми вирішили провести семінар щодо юридичних аспектів, а також надати відповіді на ваші запитання».

«Звертаюсь до представників районної влади – майно треба передати. Не тільки школи, а й позашкількі заклади. Якщо цього не відбудеться, громади створять свої, і працівники, і діти підуть з ваших закладів. І що ви будете робити з цими приміщеннями? Представникам громад хочу нагадати, що з 1 січня вже мають запрацювати інклюзивно-ресурсні центри, які можуть розміщуватися як в опорних навчальних закладах, так і в філіях. Саме ці центри мають надавати допомогу дітям з обмеженими можливостями, – зауважила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова. – Також зверніть увагу, що передача майна передбачає не тільки стіни, приміщення, але й транспорт. В одному з районів склалася ситуація, коли райдержадміністрація взяла на баланс шкільний автобус і не передає його ОТГ для підвезення дітей. Такого не може і не має бути. Все майно має бути передано».

«Дуже прикро, коли в це питання втручаються політика і власні амбіції. Законодавча база дуже важлива, але поки разом не приймете рішення, питання не зрушиться з місця», – звернулася до присутніх заступник голови-керівник апарату Запорізької ОДА Зінаїда Бойко.  

Під час семінару юрисконсультом Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяною Гуліян були висвітлені актуальні питання передачі майна у комунальну власність ОТГ – послідовність, документальне оформлення, інвентаризації майна, зобов’язань відповідних юросіб, а також кадрові питання.

24.01.2018 - 16:31 | Переглядів: 21692
Передача майна в комунальну власність ОТГ – актуальне питання для громад

Приєднані зображення:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...