У Баранівці обговорили питання розвитку фермерства

У Баранівській ОТГ відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Фермерство як компонент місцевого економічного розвитку та модернізації сільських територій», в якому взяв участь заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.

За мету учасники заходу ставили напрацювання схеми розвитку фермерських господарств та перспективи розвитку органічного виробництва в районі та області.

«Наразі, при впровадженні багатьох законодавчих ініціатив в об’єднаних громадах, важливо бачити нашу спільну ціль - забезпечення стратегічного управління розвитком територій, популяризація територій, сприяння залученню інвестицій, підтримка місцевого бізнесу та розвиток туристичної галузі. Галузь АПК є однозначно найперспективнішою в нашій області, тож маємо плідно співпрацювати з бізнесом, нинішніми та майбутніми фермерами, аби створити сприятливі умови для розвитку цієї галузі, економічного зростання в цілому та задля вирішення соціальних питань громад», - підкреслив Максим Вілівчук.

За словами голови Баранівської ОТГ Анатолія Душка, нині орієнтиром в роботі громади є розвиток сільського господарства та вирощування тих культур, які є характерними для даної території.

«В районі планується відроджувати льонопереробку та вирощувати сорго. Також мова йде про створення теплових та сонячних електростанцій. Невдовзі відбудеться відкриття сироварні в одному з сіл громади за рахунок гранту Євросоюзу, використовуючи технологію виробників Західної України», - сказав Анатолій Душко.

На заході були присутні керівники Української асоціації молодих фермерів Дмитро Мічурін та Ілляс Ахметов, які окреслили шляхи співпраці з громадою та можливості стажування молоді на базі провідних аграрних підприємств світу.

В ході засідання підписано меморандуми про співпрацю між управлінням агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації, Житомирським національним агроекологічним університетом та Баранівською міською радою.

16.01.2018 - 09:11 | Переглядів: 8312
У Баранівці обговорили питання розвитку фермерства

Область:

Житомирська область

Джерело:

«Рупор Житомира»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...