Тренери з футболу, школа радників з комунікації та інші можливості для ОТГ Запорізької області

Підготовка тренерів з футболу для об’єднаних територіальних громад (ОТГ), будівництво багатофункціональних спортивних комплексів, проведення Кубку з футболу команд ОТГ, проведення Школи проектного менеджменту і Школи радників з питань комунікації, навчальні тури і тури з обміну досвідом як в Україні, так і до Європи, тренінги з підготовки проектів для ДФРР, проведення Форуму регіонального розвитку, допомога у розробці щонайменше п’яти Стратегій розвитку ОТГ, семінари з енергозбереження та підвищення інвестиційної спроможності – це лише частина із запланованого на 2018 рік Запорізьким Центром розвитку місцевого самоврядування.

До 2019 року Програма «U-LEAD з Європою» планує на конкурсних засадах відкрити в ОТГ Запорізької області близько 30 центрів надання адміністративних послуг. Серед умов участі – наявність приміщень і готовність до співфінансування.

Щодо основних результатів впровадження реформи децентралізації, то Запорізька область має на сьогодні 6-е місце в Україні зі створення об’єднаних територіальних громад: 55% створених громад із загальної запланованої кількості (8 районів області вже майже повністю складаються з ОТГ). У планах – за перше півріччя 2018 року довести цю цифру до 80%.

69,3% із 71 млн грн – саме стільки в Запорізькій області засвоєно коштів інфраструктурної субвенції в поточному році. Для зміни ситуації на краще, як зауважив Олександр Свистун, директор Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, будемо більше уваги приділяти проектному менеджменту. Проблему голови громад бачать в і термінах надходження коштів. Тож заплановано і випуск довідника проектних ідей за сферами, який полегшить роботу з фондами.

Серед основних проблем голови об’єднаних громад під час підсумкового річного заходу «Децентралізація.Ланч» назвали кадрові: фахівців з різних сфер діяльності треба навчати. Із побажань від голів ОТГ також – зробити більш доступною інформацію про діючі обласні програми соціально-економічного розвитку.

Також вирішили підготувати звернення від ОТГ Запорізької області до керівництва ДФРР про включення представників об’єднаних територіальних громад до конкурсної комісії. Для прискорення завершення процесу об’єднання, вважають голови вже існуючих ОТГ, було б у нагоді виділяти більше коштів саме утвореним громадам.

27.12.2017 - 10:26 | Переглядів: 9136
Тренери з футболу, школа радників з комунікації та інші можливості для ОТГ Запорізької області

Приєднані зображення:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...