Чи забувають міські ОТГ про села: Березівська громада розвінчує міфи

У Березівській міській об’єднаній громаді (Березівський район Одеської області), де в жовтні відбулися перші вибори, вже розпочали роботи у селах, які приєдналися до громади.

«Мешканці сіл, коли ми проводили зустрічі, обговорення, висловлювали побоювання, що після об’єднання місто забуде про них і просто визискуватиме кошти за їх землі. Минуло менше двох місяців і, сподіваюся, ці страхи поступово розвіюються», - розповідає Одеському Центру розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, міський голова Валерій Григораш.

Ще до виборів у селах Вікторівці, Роздолі і Лановому, які приєдналися до громади, почали встановлювати сучасне вуличне освітлення з використанням економних LED-ламп. Зробили два кілометри освітлення у Вікторівці, трохи більше двох кілометрів – у Роздолі і кілометр – у Лановому. Наступного року ці роботи продовжаться.

«Хочемо завершити вуличне освітлення в кожному селі громади або, принаймні, наблизитися до завершення. У нас дуже багато вулиць, розкидана мережа, лише у Вікторовці це ще близько 10-12 кілометрів. Але ми точно впораємося», - розповідає голова громади.

Друге нагальне питання – водопостачання. Нещодавно для Роздолу було придбано сучасний енергозберігаючий насос, замінено подавальну трубу. Але у селі, де мешкають близько тисячі людей, забезпечення питною водою – багаторічна проблема, особливо в літній посушливий період.

«Подивимося на ситуацію наступного року. Якщо води не вистачатиме, то або будемо робити капремонт старої артезіанської свердловини, або ж буритимемо нову. Бо проблемі немало років, і час її нарешті вирішити», – обіцяє Валерій Григораш.

Ще одне питання, яке вже почали вирішувати, - встановлення в селах зупинок для очікування на громадський транспорт. Звичайно ж, вони будуть такі самі, як і в Березівці: дві закуплено для Вікторівки, одну – для Ланового, ще одну – для Роздолу.

Наступного року важливі зміни відбудуться і в сфері освіти громади, адже на баланс ОТГ перейдуть три міські і одна сільська школи, а також три міські і два сільські дитячі садочки.

«У Вікторівці – гарна типова школа, де навчаються близько 130 дітей, але її приміщення частково не опалюється, зокрема, спортивна зала. Будемо це вирішувати. Також нагальне питання – заміна вікон у Роздолівському дитсадку, бо там ще старі, дерев’яні. Узагальнюючи, скажу, що про проблеми знаємо і поетапно будемо вирішувати», - розповідає голова.

19.12.2017 - 16:46 | Переглядів: 14964

Приєднані зображення:

Область:

Одеська область

Громади:

Березівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

14 жовтня 2024

У Терешках обладнали сучасне укриття в школі. Що зробили та які враження від нового освітнього простору

У Терешках обладнали сучасне укриття в школі....

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У Терешківській громаді, що на Полтавщині, – три заклади загальної середньої...

02 жовтня 2024

«Хто був вільний – спускалися і допомагали». Як у Носівській громаді облаштували сучасне шкільне укриття

«Хто був вільний – спускалися і допомагали». Як...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2022 році ворог розташовувався навколо Носівської громади, що на...

18 вересня 2024

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на...

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки...

17 вересня 2024

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці партнерів навчатимуть інформаційним технологіям

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці...

Знамʼянська міська громада Кіровоградської області відтепер має STEM-простір та медіацентр, які допомогла облаштувати...