Мінмолодьспорту та Асоціація об’єднаних громад підписали меморандум про співпрацю

3 грудня підписано Меморандум про взаєморозуміння та взаємодію між Міністерством молоді та спорту і Асоціацією органів місцевого самоврядування "Асоціація об'єднаних територіальних громад". Підписи під документом поставили Міністр Ігор Жданов і голова Асоціації Олександр Корінний.

Як зазначив Ігор Жданов, реформа децентралізації показує магістральний шлях розвитку України. Вона впливає на повсякденне життя усіх громадян, стосується простору життєдіяльності людини, насамперед, освіти, медицини, спорту.

Міністр акцентував на якості надання послуг українцям, значенні молодіжної політики, розвитку масового спорту та фізичної культури.

«Села, містечка та міста будуть живі, коли там буде молодь. Прагнемо, щоб наша молодь жила у гідних умовах, отримувала якісну освіту, перспективу на майбутнє», - наголосив Ігор Жданов.

За словами Міністра, спроможні об’єднані територіальні громади здатні розробляти та втілювати достойні проекти. Зокрема, надавати можливості молодим людям їздити за кордон подорожувати, спілкуватися, навчатися, але повертатися на батьківщину.

Олександр Корінний подякував керівництву Мінмолодьспорту за активне залучення до втілення ідей. Голова Асоціації підтвердив прагнення працювати за принципом: молодь – це сьогодення та висловив сподівання на реалізацію нових спільних проектів у громадах.

Відповідно до Меморандуму, який підписано на Других Загальних Зборах Асоціації ОТГ 3 грудня, сторони співпрацюватимуть у напрямах розвитку молодіжної політики, національно-патріотичного виховання, фізичної культури і спорту на всеукраїнському та місцевому рівнях.

Планується спільна реалізація ініціатив та проектів з метою створення умов для інтелектуального самовдосконалення, розвитку молоді, формування її активної громадянської позиції та залучення до суспільно-громадського життя держави.

Йдеться і про створення в Україні доступної молодіжної та спортивної інфраструктури для навчання, самореалізації та змістовного дозвілля молоді тощо.

 

04.12.2017 - 08:57 | Переглядів: 11494
Мінмолодьспорту та Асоціація об’єднаних громад підписали меморандум про співпрацю

Теги:

АОТГ молодь

Джерело:

Мiнiстерство молоді та спорту України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...