На Дніпропетровщині стартував форум «3D: Децентралізація – Дніпропетровщина – Досвід»

28 листопада 2017 року стартував регіональний форум «3D: Децентралізація – Дніпропетровщина – Досвід», організований Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування.

- На сьогодні в регіоні створено 53 об’єднані територіальні громади, зазначає  Олена Тертишна,  директор Дніпропетровського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «ULEAD з Європою». Дієвим інструментом їх розвитку є втілення власних стратегій. Світовий досвід доводить, що саме стратегічний підхід допомагає територіям визначати пріоритети свого розвитку та ефективно впроваджувати їх у життя. Тож мета нашого форуму – на прикладі 13 спроможних громад регіону продемонструвати переваги стратегічного планування, навчити новоутворені громади вмінню будувати й впроваджувати амбітні плани розвитку.

Дніпропетровщина є одним з лідерів за темпами децентралізації в Україні.  14 громад з 34, які були створені у 2015-2016 роках, розробили та затвердили стратегії свого розвитку. Завершується процес обговорення  такої стратегії у Томаківській громаді. Апостолівська, Аулівська, Вакулівська, Зеленодольська, Могилівська, Новоалександрівська, Новопавлівська, Новопокровська, Покровська, Роздорська, Слобожанська та Софіївська об’єднані громади вже реалізують свої стратегії. У цих документах  враховані пріоритети,  зафіксовані у Стратегії децентралізації регіону та Стратегії розвитку Дніпропетровської області. У межах стратегій розвитку громад  вже  реалізовано 87% від запланованого на 2017 рік.

14 громад-лідерів отримали сертифікати Форуму. Їх досвід є важливим прикладом для всіх ОТГ Дніпропетровщини, адже сильні та слабкі сторони стануть у нагоді під час створення нових стратегій. Головним акцентом у них має стати економічний розвиток. Це дозволить підвищити спроможність, а наявність додаткових коштів забезпечить можливість вибору їх використання на соціальні та інші потреби громад.

Учасників форуму привітали перший заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман, заступник голови обласної ради Олександр Доброгорський, керівник південно-східного хабу Програми «U-LEAD з Європою» Ярослав Перепадя та радник цієї ж програми з питань стратегічного планування Петро Мавко. 

28.11.2017 - 13:32 | Переглядів: 10811

Приєднані зображення:

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024