Полтавські ОТГ показують приклад якісного впровадження соціальних послуг

Темі якісного трансформування системи надання соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах присвячена Всеукраїнська семінар-нарада, яка проходить в Миргороді. 

Представники усієї України зібралися в центрі гоголівського краю для обговорення поточного етапу реформування системи соціальної сфери та знайомству із кращими практиками ОТГ в цій галузі. Модератором тематичних секцій є  Олександра Чуркіна, заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції.

Полтавщина невипадково обрана місцем проведення такого представницького заходу. Кілька місяців тому Мінсоцполітики визначило 5 ОТГ області пілотними, яким передані повноваження у наданні соціальних послуг населенню: Білоцерківська, Омельницька, Пирятинська, та Піщанська, Шишацька. Завдяки плідній співпраці із профільним департаментом ОДА та консультативній допомозі експертів  Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону) вже сьогодні ці п’ять громад можуть навести позитивні приклади впровадження пілотного проекту.

Олександра Шереметьєва, голова Омельницької ОТГ, зазначила: «Навіть за цей невеличкий проміжок часу з початку передання повноважень у соціалці вдалося змінити багато. Ми стали набагато ближчими до тих, хто потребує соціального захисту та піклування. Адже хто як не місцеві соціальні працівники відчувають і знають реальні потреби своїх  сусідів? Це також підкреслює ефективність реформи децентралізації для створення та підтримки повноцінного життєвого середовища наших земляків».

23.11.2017 - 17:07 | Переглядів: 11310
Полтавські ОТГ показують приклад якісного впровадження соціальних послуг

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...