Уряд схвалив законопроект, який підсилює комунікацію органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством, - Зубко

Законопроект дає можливість врегулювати питання юридичної сили статуту територіальних громад, співпраці органів місцевого самоврядування і безпосередньо посадових осіб з громадянським суспільством, вести різні форми партисипативної демократії при роботі з громадянським суспільством. Так Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував рішення Уряду, яким було схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо статутів територіальних громад».

«Документ дасть можливість підсилити взаємодію органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством і визначити той перелік питань, який буде працювати в комунікаціях. Також запроваджуються принципи прозорості і громадського контролю у діяльності органів місцевого самоврядування», - зазначив Геннадій Зубко.  

За його словами, проект Закону регламентує питання участі членів територіальних громад у здійсненні місцевого самоврядування, а також питання взаємовідносин посадових осіб самоврядування з інститутами громадянського суспільства.

«Документ визначає важливі новації, які надають місцевому самоврядуванню юридичні гарантії. Зокрема передбачено закріпити принцип, за яким статут територіальної громади має найвищу юридичну силу в системі актів самоврядних органів громади. Буде забезпечено обов’язковість дотримання статуту всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також особами, які постійно або тимчасово там мешкають», - зауважив Зубко.

За його словами, процес затвердження статуту територіальних громад розпочався ще в 2014 році. Відповідно до Концепції реформування місцевого самоврядування цей пункт знаходиться постійно в порядку денному Координаційної ради при Президенті України по роботі з громадянським суспільством.

15.11.2017 - 13:02 | Переглядів: 12033
Уряд схвалив законопроект, який підсилює комунікацію органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством, - Зубко

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...