В Калитянській об’єднаній громаді за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрився Центр надання адміністративних послуг

1 листопада в селищі Калита, Київської області відкрився сучасний ЦНАП, участь у модернізації якого взяли українські та шведські експерти. Центр надаватиме мешканцям громади більше 88 видів адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості. 

Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».

У ЦНАП Калитянської ОТГ створено 7 робочих місць для фахівців, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене для жителів ОТГ експертами Програми. Відкриття ЦНАП забезпечило майже 13 000 мешканців громади якісним доступом до адмінпослуг, адже раніше вони були змушені долати відстань у 30 км до міста Бровари.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази по покращенню якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»: «Нам дуже приємно, що новий центр створено за сучасними моделями, враховуючи шведський досвід надання зручних та доступних адміністративних послуг. Сподіваємось, що і якість сервісу в ЦНАП буде відповідати вимогам мешканців. Я вдячна громаді за ефективне партнерство та проактивну позицію».

Олексій Христинченко, Калитянський селищний голова, подякував Програмі «U-LEAD з Європою» за співпрацю: «Наша громада отримала змогу відкрити Центр надання адміністративних послуг, оснащений новими меблями та оргтехнікою, і сьогодні ми готові надавати послуги по найвитребуванішим напрямкам для нашої ОТГ. Окремо я хотів би подякувати за навчальні тренінги, завдяки яким працівники ЦНАП значно підвищили свою кваліфікацію та зможуть надавати якісно новий рівень сервісу мешканцям».

В церемонії відкриття нового ЦНАП взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Лілія Попова, начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, привітала учасників заходу від керівництва Мінрегіону України та зазначила: «За три роки створено 665 об’єднаних територіальних громад, в яких проживають близько 6 млн людей. Калитянська ОТГ – одна з перших, створених в Київській області та є взірцем для інших громад. Ми впевнені, що спільними зусиллями програм міжнародної технічної допомоги, центральної та місцевої влади, а також громадськості, буде напрацьовано та реалізовано багато проектів, які покращать життя українців».

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що до кінця 2017 року в рамках напряму з покращення якості місцевих послуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громадах пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

01.11.2017 - 15:09 | Переглядів: 20527
В Калитянській об’єднаній громаді за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрився Центр надання адміністративних послуг

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Київська область

Громади:

Калитянська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

25 липня 2024

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не жалітися». Як у Решетилівській громаді відремонтували шкільне укриття

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не...

Нещодавно міській голові Решетилівської громади, що на Полтавщині, Оксані Дядюновій телефонували батьки учнів...

24 липня 2024

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять неординарні рішення завдяки міжмуніципальному співробітництву

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять...

19 липня 2024 року Рава-Руська громада, що на Львівщині, та Великий Бичків, що на Закарпатті, уклали угоду про...

23 липня 2024

Як створити нові робочі місця і розвивати економіку: коворкінги Пирятинської громади

Як створити нові робочі місця і розвивати...

Як Пирятинська громада об’єднує місцевих жителів, навчає дітей заробляти гроші, проводить сеанси психологічної...

22 липня 2024

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували безбар’єрне середовище для учнів

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували...

Коли йдеться про навчання учнів з особливими освітніми потребами, зволікати з облаштуванням відповідних умов не...