Які перспективи отримають громади у випадку створення Морочненської ОТГ?

Про це розповідали 7 вересня експерти Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування сільським головам та депутатам громад, які вирішили створити нову ОТГ у Зарічненському районі. Семінар відбувався в приміщенні Морочненської сільської ради, куди завітали також представники Неньковицької, Омитської та Сенчецької сільських рад.

Експерт Центру Михайло Шелеп розповів про хід реформи децентралізації у Рівненській області та пояснив, чим відрізняється об'єднана громада від звичайних сільських рад. Юрист Микола Волчецький детально пояснив, яким чином відбувається процедура об'єднання громад та як правильно готувати відповідні документи. В свою чергу Тарас Микитин, експерт з питань регіонального розвитку, презентував програми, від яких об'єднані громади можуть черпати додаткові кошти для власного розвитку. Окрім цього, представники Рівненського ЦРМС відповіли на запитання присутніх та пояснили, які переваги несе в собі процес об'єднання громад.

Як громади будуть діяти далі – залежить від самих мешканців. Адже якщо люди підтримають ініціативу сільських голів, то є реальні шанси, що Морочненська об'єднана громада буде створена ще до кінця осені і відповідно у грудні будуть призначені перші місцеві вибори голови та депутатів. А це дає можливості вже з початку нового року отримати всі фінансові переваги, які дає процес добровільного об'єднання.

Захід організував Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

11.09.2017 - 13:42 | Переглядів: 8684

Приєднані зображення:

Теги:

U-LEAD

Область:

Рівненська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...