Круглий стіл на тему: «Розбудова спортивної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах – невід’ємна частина реформування спортивної галузі в Запорізькій області»

На базі Запорізького ВП Центр розвитку місцевого самоврядування відбувся круглий стіл з питань розбудови спортивної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах Запорізькій області. В заході прийняли участь начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту Запорізької ОДА Наталія Власова, виконавчий директор Запорізької обласної федерації футболу Олексій Штаудінгер, голови Широківської ОТГ Денис Коротенко, Оріхівської – Сергій Герасименко, Таврійської – Микола Свириденко, Комишуваської – Юрій Карапетян, Преображенської – Володимир Сідун, Павлівської – Анатолій Клименко, голова Балабинської селищної ради Володимир Сосуновський, представник Веселівської громади – Михайло Козюра.

Директор Запорізького ВП Центр розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун презентував присутнім Концепцію розвитку спортивної інфраструктури в громадах області. В рамках концепції планується будівництво, реконструкція футбольних та міні-футбольних майданчиків в ОТГ Запорізької області, проведення серії тренінгів, семінарів, кругліх столів, прес-турів на тему розвитку спорту в громадах. Вже в цьому році планується будівництво двох футбольних майданчиків в ОТГ Запорізької області. Крім цього розроблюється посібник щодо облаштування спортивних майданчиків та стадіонів в громадах регіону. Слід зазначити, що Концепція розроблена та впроваджується в рамках співпраці програми «U-LEAD з Європою», Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, Запорізької обласної федерації футболу.

Також на круглому столі було анонсовано перший в Україні футбольний турнір серед об’єднаних територіальних громад. Він буде проходити 03 вересня – 14 жовтня 2017 року.

За словами Наталії Власової, для обласної адміністрації розбудова спортивної інфраструктури є одним з пріоритетних завдань роботи. Громади можуть розраховувати на частину коштів з державного та обласного бюджетів саме на ці потреби.

Експерт Центру з децентралізації Аскад Ашурбеков підкреслив, що проведення роботи в напрямку секторальних реформ стане ще одним сигналом для населення щодо ефективності та безповоротності реформи децентралізації.

Голова Широківської громади Денис Коротенко наголосив на актуальності проекту та важливості приділення уваги розвитку спорту в громадах. Присутні голови ОТГ підтримали його позицію, та підкреслили, що проведення футбольного турніру в рамках реалізації Концепції стане гарною ініціативою щодо популяризації спорту та здорового способу життя.

В завершення круглого столу було анонсовано проведення в вересні семінару для голів громад на тему «Розробка оптимальної моделі спортивної інфраструктури об’єднаної територіальної громади» із залученням проектних менеджерів та експертів Федерації футболу України.

29.08.2017 - 19:42 | Переглядів: 10322
Круглий стіл на тему: «Розбудова спортивної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах – невід’ємна частина реформування спортивної галузі в Запорізькій області»

Приєднані зображення:

Теги:

спорт U-LEAD

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...