До уваги мешканців Приморського та Приазовського районів Запорізької області та ЗМІ

1, 2 та 3 серпня 2017 року відбудуться громадські слухання в с. Борисівка, м. Приморськ та Ботієвській об'єднаній громаді з приводу реалізації проекту будівництва Приморської вітроелектростанції. В заходах приймуть участь представники регіональних органів влади, інвестора, Української вітроенергетичної асоціації, місцевих громад та експерти. Мета слухань – представити на розгляд громадськості всі відомості про будівництво нової вітроелектростанції, включаючи проведену експертизу з оцінки впливу проекту на навколишнє природне та соціальне середовище.

Приморська вітроелектростанція – це другий проект компанії ДТЕК ВДЕ в Запорізькій області. З 2012 року в регіоні працюють 65 вітротурбін Ботієвської ВЕС. За п'ять років станція згенерувала 2,5 млрд КВт/год зеленої електроенергії. Завдяки роботі Ботієвської ВЕС викиди СО2 в атмосферу були знижені майже на 2,7 млн т. Соціальні інвестиції компанії в розвиток Приазовського району склали більше 7 млн грн.

Будівництво Приморської вітроелектростанції потужністю 200 МВт компанія планує розпочати вже в 2017 році і закінчити до 2020 року. Територіально вітроелектростанція буде розміщена поблизу м. Приморськ, Борисівської сільської ради та Ботієвської ОГ. На ВЕС планується встановити 52 вітрових турбіни виробництва компанії General Electric. Інвестиції в проект складуть приблизно 300 млн євро. Споруда Приморської ВЕС дозволить створити 50 робочих місць на самій станції, а також ще близько сотні на будівництві об'єкта в 2017-19 рр.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024