У Луцьку шукали можливості для розвитку міста та сусідніх громад

В обласному центрі Волині відбувся воркшоп «Розробка спільних рішень з питань стратегічного планування громад,  що межують з Луцьком в контексті підготовки стратегії міста».

Експерт із регіонального розвитку Петро Гоцалюк розповів про розробку стратегії Луцька, необхідність розширення меж міста, міжмуніципальне співробітництво. Нині лише із однією громадою укладений договір міжмуніципального співробітництва. Серед важливих перспектив - інтегрована транспортна система, спільна велоінфраструктура, тролейбусна лінія, інтегрована система поводження із твердими побутовими відходами та спільна інвестиційна політика. Частину цих проектів можна реалізувати за рахунок ДФРР.

Гоцалюк наголосив на необхідності облаштування індустріальних парків, створенні та просуванню спільних туристичних маршрутів, проведення різноманітних фестивалів. Він переконаний, що Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування може стати тим майданчиком для переговорів, де громади довкола міста можуть сісти за круглий стіл.

Головний архітектор міста Луцька Леонід Герасим’юк розповів, що нині обласний центр Волині коригує генеральний план, адже він був затверджений сім років тому, але з’ясувалося, що він гальмує розвиток територій, тому потрібно його змінювати. Під час коригування генплану потрібно врахувати бачення конкретних інвесторів і перспективу розвитку. Відкоригований генплан уже поклали на нову цифрову топ основу.  Леонід Герасим’юк закликав подавати свої пропозиції для зміни генплану.  

Також архітектори працюють над опорним історико-архітектурним планом, якого раніше не існувало. А нині на нього будуть нанесені всі пам’ятки архітектури і всі охоронні зони.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Віталій Швай розповів, що схеми планування території були ще у Древній Греції та повідомив про просторове планування у Волинській області.

Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб закликала пристуніх діяти у сфері стратегічного планування під час реформи децентралізації. «Децентралізація - це короткий процес, далі таких грошей не буде, тому є час зробити все можливе для розвитку власної території».

Під час засідання присутні обговорили адаптивність території, необхідність державного бачення розвитку, проблемні точки та перспективи.

 

 

 

25.07.2017 - 18:10 | Переглядів: 7682
У Луцьку шукали можливості для розвитку міста та сусідніх громад

Приєднані зображення:

Область:

Волинська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...