Реформа децентралізації – не для чиновників, а для людей, – В’ячеслав Негода

Про вектори руху для посилення спроможностей місцевих громад говорили під час панельної дискусії у межах Форуму місцевого розвитку.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода акцентував увагу на тому, що в результаті процесів децентралізації передаються місцевим громадам не тільки повноваження і ресурси, а й відповідальність перед громадою.

«Маючи цей третій компонент децентралізації – відповідальність, місцева влада ніколи не зробить стільки помилок, які може допускати влада, що не формується громадянами», – упевнений посадовець.

Крім того, В’ячеслав Негода повідомив, що рівень довіри до реформи децентралізації, за соціологічними дослідженнями, становить понад 60%. «Реформа децентралізації – не для чиновників, а для людей», – додав він.

На переконання голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної, децентралізація – це наближення влади до людей.

«Це і є головний позитив, основний наслідок, це – основа демократії», – наголосила вона.

Відповідаючи на запитання про переваги та недоліки децентралізації, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний заявив, що на території свого регіону він не помітив недоліків цього процесу, а бачить лише переваги.

«Недоліки відчують тільки ті, хто намагатимуться сісти в останній вагон», – пояснив свою позицію гість із Хмельниччини.

Депутат Національної Асамблеї Угорщини Ярослава Хортячі, говорячи про економічний аспект децентралізації, акцентувала, що економічне зростання України – це також зброя проти російського агресора.

Варто зазначити, що під час панельної дискусії обговорили реформу галузей освіти та охорони здоров’я як складових реформи децентралізації.

Як відомо, 23 червня у Трускавці відбувається II Форум місцевого розвитку. Форум триватиме 3 дні, впродовж яких обговорять питання розвитку Карпат, реформу децентралізації, посилення ролі місцевих громад та розвитку територій.

24.06.2017 - 13:16 | Переглядів: 12429
Реформа децентралізації – не для чиновників, а для людей, – В’ячеслав Негода

Теги:

форум В'ячеслав Негода

Джерело:

Форум місцевого розвитку

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...