Нова об'єднана громада Олександрійщини матиме привабливу економічну модель

За попередніми розрахунками, в селах Головківка, Приютівка, Косівка нинішнього Олександрійського району доходи громад зростуть за рахунок більшого відсотку відрахувань податків. Однак не всі населені пункти будуть фінансово спроможними і нова громада за рахунок своїх ресурсів буде допомагати цим селам, вважає Приютівська селищна голова Вікторія Лисенко, яка надала журналістам «Олександрійських новин» коментар щодо створення нової громади.

«Ми нещодавно спілкувались з сусідніми об’єднаними громадами, зустрічались, досліджували як працюють ці громади і бачимо економічну ефективність такого об’єднання. Треба сказати, що наші попередні розрахунки показують, що не всі населені пункти нової громади матимуть достатні доходи, але, наприклад, в Головківці, Приютівці, Косівці доходи зростуть за рахунок більшого відсотку відрахувань податків після створення ОТГ. За рахунок спільного бюджету ми зможемо вирівняти ті бюджетні прогалини, де коштів не вистачає», - зазначає В.Лисенко.

Єдиним суттєвим стимулом, який допоможе об’єднатися громаді району є економічний розрахунок та успішність такої громади, вважає заступник голови Кіровоградської обласної держадміністрації Андрій Коломійцев.

«Яким може бути стимул для тих, хто сьогодні має сумніви: об’єднуватись чи ні? Відповідь, на мою думку, тільки одна: об’єднання відбудеться тоді, коли люди зрозуміють, яку користь всі отримають від цього об’єднання. Що будуть кращими дороги, кращими послуги у медицині, освіті, культурі, коли запрацює економіка, з’являться додаткові робочі місця, збільшаться доходи людей, будуть нові можливості для інвестицій і розвитку. Якщо такі нові горизонти, такі можливості з’являться у людей, що житимуть у об’єднаній громаді, то вона буде привабливим прикладом для інших. Всі будуть намагатись самі долучитись до неї, стати жителем такої успішної громади», - прокоментував А.Коломійцев.

Область:

Кіровоградська область

Джерело:

«Олександрійські новини»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...