На Сумщині реалізовано 157 мікропроектів за участю міжнародних партнерів

Про це зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко під час Міжрегіональної конференції з енергоефективності та інноваційного енергозбереження та можливості застосування успішних практик для розвитку громад в рамках децентралізаційних процесів в Україні

Під час заходу учасники із Сумщини поділилися досвідом застосування успішних практик в рамках реалізації спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» із представниками Тернопільської, Херсонської, Миколаївської, Хмельницької, Черкаської та Кіровоградської областей.

«За час дії даної програми в області реалізовано 157 проектів, – повідомив Олександр Марченко. – Серед них – проекти з водозабезпечення, вуличного освітлення, енергозбереження в освітніх та медичних закладах у сільській місцевості тощо. – Усі вони спрямовані на створення комфортних умов проживання людей у сільській місцевості».

Протягом трьох фаз проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» близько 100 тисяч жителів Сумщини покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів. Зокрема, лише упродовж 2014-2017 років (третя фаза) на Сумщині побудовано майже 17 кілометрів водогінних мереж, реконструйовано 7 джерел водопостачання, поновлено вуличне освітлення у 3 селах, проведено заходи з енергозбереження у 15 навчальних закладах області, придбано сільськогосподарське обладнання для 4 кооперативів, відремонтовано та придбано медичне обладнання для 10 ФАПів та амбулаторій загальної практики сімейної медицини».

«Цей досвід надзвичайно корисний для 18 об’єднаних територіальних громад Сумщини, які зацікавлені у розвитку своїх територій та підвищенні якості надання послуг громадянам, – підкреслив Олександр Марченко. – І мені здається, те, що сьогодні саме на Сумщині присутні представники з багатьох областей України, говорить про наші високі досягнення в рамках цього проекту».

Область:

Сумська область

Джерело:

Сайт Сумської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...