Запорізький досвід децентралізації вивчатимуть представники інших регіонів

У Запорізькій області заплановано провести 14-16 червня поточного року Міжрегіональну конференцію з децентралізації в рамках реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІІ». Робоча нарада з організаційних питань її підготовки та проведення відбулася під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко.

Посадовець повідомила, що на Міжрегіональну конференцію з децентралізації запрошено майже сто представників з 10 регіонів країни, зокрема із Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Тернопільської, Кіровоградської, Миколаївської, Херсонської та Житомирської областей.

Учасники  наради  окреслили окремі завдання технічного характеру, які потребують негайного вирішення в рамках підготовки до заходу. Крім цього, обговорили питання можливого розширення формату конференції.

Як зазначила Зінаїда Бойко, в  області Проект реалізується з 2008 року та  за цей час досягнуто  реальних позитивних результатів. Зокрема, вже понад половина районів області долучилися  до реалізації Проекту в частині  розвитку та поліпшення інфраструктури. Нині у регіоні швидкими темпами відбувається об’єднання територіальних громад. Саме громади працюють з цим проектом та відчувають поліпшення та розвиток на місцях.

Запорізька область серед інших регіонів, які залучені до Проекту, знаходиться серед передовиків. Саме тому Запоріжжя обрано майданчиком для проведення Міжрегіональної конференції з децентралізації.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024