У Житомирі відкрився регіональний центр розвитку місцевого самоврядування

Під час святкування Днів Європи в Житомирі Центр розвитку місцевого самоврядування відкрив сьогодні свій регіональний центр у Житомирській області, який створено за підтримки фінансованої Євросоюзом Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття взяли віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, який також очолює Мінрегіон, керівник Групи підтримки України Пітер Вагнер,  керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, обидва директори програми U-LEAD, голови Житомирської обласної державної адміністрації та обласної ради.

Перерізаючи червону стрічку в офісі Житомирського регіонального центру, Геннадій Зубко наголосив: «Я б хотів, щоб Житомирська область була лідером не лише за кількістю об’єднаних територіальних громад, але й за якістю життя цих громад – у освіті, охороні здоров’я, плануванні територій, адміністративних послуг, безпеці – і найголовніше – у зміні життя простих українців». Пан Зубко подякував європейським партнерам за підтримку реформи децентралізації та висловив надію, що Житомирський центр стане осередком для всіх розумних та енергичних людей, які реформують Україну.

"Реформа децентралізації в Україні є успішною: вона реалізується швидше, ніж очікувалося, та надає конкретнe користь місцевим громадам, - сказав Пітер Вагнер. – Об’єднані громади стали новими центрами залучення громадянського суспільства та економічного зростання. Європа підтримує цю реформу через центри розвитку місцевого самоврядування, створені по всій Україні за фінансової підтримки U-LEAD».

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідкова інформація:

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

20.05.2017 - 17:01 | Переглядів: 11430
У Житомирі відкрився регіональний центр розвитку місцевого самоврядування

Теги:

Геннадій Зубко ULEAD

Область:

Житомирська область

Джерело:

Програма «U-LEAD з Європою»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...