Глобинська ОТГ: одна з найпреспективніших в Україні

Глобинська громада за багатьма соціально-економічними показниками (розміром території, економічним та фінансовим потенціалом, кількістю населення, розвитком інфраструктури) ввійшла до п’ятірки найбільш перспективних громад в Україні. Про це розповів Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

Глобинська ОТГ створена у 2015 році. Вона об`єднала 16 265 чоловік населення. До її складу входить 23 населених пункти.

“Глобинська ОТГ об’єднала п’ять сільських й одну міську громаду, туди входять 23 населені пункти. Процес об’єднання, думаю, як і в інших, був нелегким. Зіткнулися з тим, що в багатьох людей було нерозуміння й несприйняття  реформи децентралізації. Ми почали з того, що проаналізували фінансові зміни, які можуть настати з об’єднанням. І лише після цього пішли до наших сусідів із пропозицією створити потужну громаду, що нам і вдалося зробити”, – розповів Станіслав Джусь.

Минулий рік громада завершила із бюджетом у 83 млн грн.

“До об`єднання бюджет усіх рад становив близько 20 млн грн. Минулий рік громада завершила із бюджетом 83 млн грн. І це лише власні надходження без освітньої, медичної та субвенції на розвиток інфраструктури. В минулому році за рахунок коштів міського бюджету в ОТГ реалізовано 63 проекти”, – сказав голова ОТГ.

Голова розповів, що депутати і сільські старости активно долучилися до роботи ОТГ. Тому тільки програма соціально-економічного розвитку передбачає роботи на 144 об’єктах цього року.

“Думаю, що це, звісно, амбітні плани, але прагнемо зробити максимально. Із початку року вже розпочали роботу з розробки проектів. Щодо інфраструктурних об’єктів, то серед них можу визначити як головні ті, які направлені на ремонт доріг. Передбачено багато роботи зі створення освітлювальної мережі. Навчальний рік 2016-2017 оголосили в нас роком освіти, ми почали ремонти в школах. У Глобинській ЗОШ №3 замінили опалювальну систему, у Глобинській гімназії встановили нові вікна, в інших навчальних закладах на території міста замінили 130 вікон. В інших школах громади, яких загалом у нас 9, частково зробили поточні та капітальні ремонти, будемо завершувати технічне оснащення шкіл. Для цього нам надійшло 4,5 млн грн освітньої субвенції”, – поділився голова Глобинської ОТГ Станіслав Джусь.

Область:

Полтавська область

Громади:

Глобинська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

«Новини Полтавщини»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...