«Стала мобільність» приходить в Україну

Представники проекту «Стала мобільність» головного офісу GIZ прибули в Україну, щоб вивчити можливості підтримки України програмою U-LEAD у галузі транспорту і мобільності на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Одним з ключових завдань місії було виявлення можливостей більш глибокої взаємодії з точки зору мобільності, а також оцінка ключових потреб об’єднаних територіальних громад – наприклад, з організації місцевих тендерів на послуги громадського транспорту, планування транспортної інфраструктури та її обслуговування, заходів контролю ваги транспортних засобів, програм шкільних автобусів, доступу до охорони здоров'я та інших соціальних послуг і т.д.

Упродовж чотирьох днів місія мала 15 продуктивних зустрічей у Києві та Полтаві з існуючими та потенційними партнерами – як внутрішніми (GIZ), та зовнішніми (від рівня міністерства до рівня громади) з метою виявлення сфер можливої роботи в контексті реформи децентралізації. Зокрема, обговорювалося, як регіональне співробітництво між громадами, містами і обласною владою може поліпшити забезпечення транспортної інфраструктури та служб мобільності в довгостроковій перспективі.

Подальші плани включають підготовку тренінгів з мобільності для ОТГ та інших основних зацікавлених сторін, поширення прикладів і досвіду концепцій мобільності в сільських місцевостях у Європі та подання поправок до Національної транспортної стратегії до 2030 року стосовно реформи децентралізації.

20.04.2017 - 16:10 | Переглядів: 11588
«Стала мобільність» приходить в Україну

Теги:

ULEAD GIZ

Джерело:

Програма «U-LEAD з Європою»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...