У Полтаві представники об’єднаних громад вивчали мистецтво переговорів

Ефективна комунікація – активне слухання, мистецтво задавати питання, вміння сказати «ні», а також розуміння стратегій і тактик переговорів. Про це, а також про особливості та етику ділового телефонного спілкування, стратегії переконання, роботу із запереченнями та протидію маніпуляціям, говорили та говоритимуть під час тренінгу «Переговори для співробітників в об’єднаних територіальних громад», який 18 квітня 2017 року розпочався у Полтаві.

 – Ми вже проводили подібний тренінг у Черкасах. Лідера громад нам говорять, що навички комунікації та переговорів є необхідними в їх проектній роботі, спілкуванні з донорами та інвесторами. Не менш важливими ці навички є у спілкуванні між представниками різних громад. Сьогодні учасники приводили приклади успішних переговорів. Виявляється, що навички переговорів, критичного мислення та вміння писати проекти – це ті навички, яких першочергово потребують лідери об’єднаних громад. Ми б хотіли, щоби учасники тренінгу навчилися розуміти де є переговори, а де ні. Ну і великий блок тренінгу присвячений темі «Ефективні комунікації». А це перш за все такі поняття, як активне слухання, мистецтво задавати питання, вміння сказати «ні»,  – розповідає Тетяна Ремех, тренер громадської організації «Нове бачення» (місто Дніпро).

Загалом же представники об’єднаних територіальних громад Полтавщини зібралися на цьому тренінгу осягнути навички ефективної комунікації та переговорних практик для просування реформи децентралізації та взаємодії на місцевому рівні.

Учасники тренінгу знайомилися зі стратегіями і тактиками ведення переговорів, розглядали етапи їх ведення. Ментори, представники громадської організації «Нове бачення», закцентували увагу на підготовці переговорів, бо це є запорука успіху кінцевого результату.

Учасники тренінгу говорять, що ці знання допоможуть впорядкувати їх практичну діяльність:

 – Ми вже маємо практичний досвід ведення переговорів. Але їх теоретичне означення допомагає систематизувати ці знання, щоби в подальшому більш ефективно використовувати набуті навички. Деякі з правил, про які дізнався на тренінгу, я раніше не застосовував. Тепер буду брати їх до уваги, – розповідає Вячеслав Синявський, радник голови Ланнівської сільської ради, Карлівського району.

Серед прийомів і способів ефективного спілкування учасники програми розглядали наступні: навички активного слухання, питання як інструмент для ефективної комунікації

Увагу приділяли таким деталями переговорного процесу, як голос, інтонації, міміка та жестикуляція в діловому спілкуванні.

Громадська організація «Нове бачення» розробляє і реалізує освітні процеси, пов’язані з навчанням демократії, формування громадянських компетенцій та утвердження принципів освіти в інтересах сталого розвитку на основі відкритого обговорення, дискусії, критичного мислення, технологій ефективного спілкування та взаємодії.

Заходи відбуваються за підтримки Центру розвитку місцевого самоврядування та Програми «U-LEAD з Європою». Це програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку.

Область:

Полтавська область

Джерело:

«Трибуна»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...