Учетверо збільшився бюджет Глобинської громади після її об’єднання

Серед основних здобутків, крім збільшення надходжень,  є реалізація соціальних проектів, які були законсервовані тривалий час.

До Глобинської об’єднаної територіальної громади, яку створили 2 роки тому,  увійшли 5 сільських рад: Бабчівська, Пирогівська, Борисівська, Жуківська та Опришківська. Загалом близько 16 тисяч населення.

Станіслав Джусь, голова Глобинської об’єднаної територіальної громади: Наші власні надходження складали 83 млн. за підрахунками минулого року. Загалом у минулому році здійснили 63 проекти. У тому числі по придбанню, капітальному ремонту, модернізації, реконструкції. В цьому році в плані соцекономічного розвитку включено 145 об’єктів.

Одним з таких об’єктів є будівництво у Глобиному очисних споруд каналізаційної системи, якафільтруватиме  до 400 кубів нечистот  на добу.

Станіслав Джусь, голова Глобинської об’єднаної територіальної громади: Це дасть змогу завершити довгобуд, який ведуть  майже 20 років для того, щоб центральна частина міста була підключена до центральної мережі каналізаційних споруд.

Покращення є і  в комунальній галузі.

Володимир Крюк, в.о. начальника комунального підприємства м. Глобине: У 2016 році  закупили трактор на базі МТЗ-82. Телевишка АП-18. І трактор ДЖБС.

А це Глобинська загальноосвітня школа. У ній дерев’яні вікна замінили на металопластикові. Нині у класах стало тепліше, говорить директор закладу Світлана Романенко.

Світлана Романенко, директор Глобинської школи: Менше ми спалюємо газу, економія є. Покращився й інтер’єр спортивної зали. А тут  діти оздоровлюються, проводять спортивні змагання.

У селі Жуки відремонтували  приміщення сільського Будинку культури.

Ганна Гура, завідуюча Жуківським сільським будинком культури: Капітальний ремонт. На це громада міської ради виділила нам кошти у сумі 250 тисяч гривень

А в дитячому садку «Сонечко» замінили покрівлю даху, вікна і систему опалення. Тут навчатимуть близько 50-ти дітей. У селі Бабичівка за 2016 рік проклали 10 кілометрів вуличного освітлення і відремонтували дороги.

Станіслав Живолуп, в.о. Бабичівського сільського старости: В розвиток інфраструктури 4 сіл ми могли виділити 1 млн. 500 гривень, то після об’єднання з Глобинською міською радою в розвиток інфраструктури вклали 2, 5 млн. гривень.

Нині у планах  створення Бабичівського навчально-виховного комплексу, який поєднає дитячий садок і загальноосвітню школу.

Неля Рудак, директор Бабичівської ЗОШ: Дошкільна група планується 25 дітей ми приймемо. Коли дитина буде приходити до школи  підготовленою, то це буде впливати на результативність і на подальші знання

У 2017 році, за словами Станіслава Живолупа, завершать капітальний ремонт дороги, яка з’єднуватиме центральну дорогу Бабичівки з трасою Кременчук-Хорол. Переглянути відео можна ТУТ

Область:

Полтавська область

Громади:

Глобинська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

«Лтава»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...