Обласне керівництво визначило подальшу стратегію розвитку об’єднаних територіальних громад

У Полтавській ОДА відбулася зустріч керівництва області із експертами програми «U-LEAD з Європою». Особливу увагу приділили питанням децентралізації та стратегії розвитку ОТГ.

Перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький стверджує, що область є лідером в Україні серед впровадження реформи децентралізації. Тут чітко дотримуються визначеного плану та мають успіхи у його реалізації. Саме через це U-LEAD і виявила бажання співпрацювати із Полтавщиною:

– U-LEAD дуже цікавить наша область, адже вона є лідером із провадження реформи децентралізації в Україні і заключення угод з міжмуніципального співробітництва. Вони слідкують за нашою роботою і, в результаті, нещодавно на Полтавщині відкрили Регіональний офіс їхньої програми. На сьогоднішній день всі пілотні проекти, які будуть впроваджуватися на території держави, можуть розпочинатися саме з Полтавської області. Адже ми завжди відкриті до співпраці і маємо чіткий план дій.

Також, Андрій Пісоцький наголосив на актуальності використання німецького досвіду, як важливого аспекту стратегічного планування розвитку громад:

– У подальшому проект U-LEAD буде находити форми співпраці громад із Департаментом економічного розвитку для того, щоб виробити чітку стратегію. І в подальшому впроваджувати досвід Німеччини щодо відновлення інфраструктури та налагодження транспортного сполучення в ОТГ.

У рамках програми передбачено два напрямки роботи: підсилення територіальних громад у процесі їх утворення та створення ЦНАПів за підтримки німецьких та шведських партнерів.

– Сьогодні наша мета – оцінити можливості для подальшої співпраці та розвитку громад та мобільності на місцевому, регіональному і, можливо, навіть національному рівнях, – говорить радник програми U-LEAD Артем Крембок.

Обговорили на зустрічі й питання транспортного сполучення всередині ОТГ.

– Завдяки напрацюванням в області вже багато зроблено. Ми маємо великі плани і будемо їх реалізовувати й надалі. У найближчий час розробимо дорожню карту спільної роботи. Напрямки розвитку передбачені і стосовно дорожнього господарства. У майбутньому хочемо впровадити електронний квиток, – говорить начальник Управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Олександр Колесников.

Нині на Полтавщині найуспішнішою ОТГ вважають Шишацьку, яка має найвищий показник по забезпеченню транспортом населення.

– Там створене комунальне підприємство з перевезень. Завдяки чітко спланованим і розробленим маршрутам та графікам, кожен населений пункт забезпечено транспортом на 100%. Це дає змогу людям зручно і оперативно діставатись місць призначення, – говорить Олександр Колесников.

Область:

Полтавська область

Джерело:

Сайт Полтавської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 жовтня 2024

У Лановецькій громаді стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу

У Лановецькій громаді стартував унікальний...

У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID...

18 жовтня 2024

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку, або скорочено АРР, в Україні поступово набувають ознак ефективного інструменту...

18 жовтня 2024

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи працюють над пілотним проектом з удосконалення моніторингу рішень ОМС, - В’ячеслав Негода

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи...

Удосконалення системи моніторингу рішень органів місцевого самоврядування та системи координації виконання завдань –...

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...