Настав час внести до Парламенту новий закон щодо змін до Конституції в частині децентралізації, - В’ячеслав Негода

Стратегія реформи місцевого самоврядування передбачає внесення відповідних змін до Конституції України. Якщо Парламент не готовий підтримати трьомастами голосів законопроект 2217 від 07.2015, необхідно шукати інші варіанти, але не можна так довго чекати.

На цьому наголосив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода на V Форумі місцевого самоврядування, що проходить 24-25 березня у Львові.

«Ми готові разом з депутатами працювати над оновленим текстом конституційних змін в частині децентралізації і зробити це досить швидко, бо більшість напрацьованих пропозицій вже не викликають ні у кого сумнівів. Впевнений, що там де потрібен консенсус, ми його знайдемо, бо маємо спільну з народними депутатами відповідальність за реалізацію реформи», - сказав В’ячеслав Негода.

«Так, дискусії є, але ми вже визначилися у базових речах, у тому, що основою ефективної влади в Україні є місцеве самоврядування. Жодна інша система не може впоратися з завданнями і викликами, які є сьогодні на місцях. Тут ми однодумці, отже повинні рухатися далі: вносити зміни до Конституції, завершити формування спроможного базового рівня місцевого самоврядування, передати туди найбільше повноважень і ресурсів, встановити дієвий контроль за законністю рішень на місцях з боку держави і людей», - зазначив Перший заступник Міністра.

За його словами, прихильників децентралізації стає усе більше, позиції тих, хто відстоює місцеве самоврядування, міцніють. «Це доводить, що ми обрали правильний шлях і повинні рухатися ним далі. Зупинятися вже не можна. Більше того, ми маємо повернутися до логічного сценарію реформи - внести зміни до Конституції, які стануть нашою стратегією подальших змін», - резюмував В’ячеслав Негода.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...